0 Ft
0 Ft

Híreink

 

 

Nagykonyha nem működhet ipari berendezések nélkül. Ezek a berendezések teszik lehetővé, hogy gyorsan, hatékonyan tudjon elkészíteni az adott konyha szinte bármilyen ételt. Természetesen a különböző gépeknek se szeri, se száma. Az alábbiakban azonban összegyűjtöttünk 10 szükséges nagykonyhai gépet, mely szinte biztos, hogy minden konyhában megtalálható.

 

 

 

Egy sikeres nagykonyha összetevőihez nem elegendő csupán egy területre koncentrálni. A legjobb konyhák mindennapjaiban a technikai felszereltség, az erőforrás menedzsment és a szervezettség egyaránt elengedhetetlen. Ezek együttállása már jó úton haladhatunk egy valóban jövedelmező és minőségi szolgáltatást nyújtó vendéglátóegység üzemeltetéséhez.

2020.02.15 11:40
A legjobb pizzériák titkai

 

 

Valószínűleg mindannyian kóstoltunk már rossz, és kiváló pizzát is életünkben. Adott pillanatban bármelyikkel is lenne dolgunk, biztosan felmerült bennünk, hogy mitől is lett olyan, amilyen végül elénk került. Talán az alapanyag minősége, vagy a szakács hozzá nem értése, esetleg az elkészítésre szánt idő lehet a befolyásoló tényező. Nos, az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy vajon mi is lehet a legjobb pizzériák titka. Ahol ugyanis az alábbiakra nagy hangsúlyt fektetnek, ott a pizza már rossz nem lehet.

Hogyan használjuk a bár-turmixgépet?

 

 

A legtöbb minőségi étterem és vendéglátóegység kínálatából nem hiányozhatnak a zamatos, ínycsiklandozó, vagy éppen különleges italok, koktélok, smoothie-k. Ezek elkészítéséhez azonban a szakértelem mellett fontos, hogy egy megfelelő bár-turmixgép is rendelkezésre álljon. Az alábbiakban azzal foglalkozunk, hogy ezeknek a gépeknek milyen előnyei vannak egy vendéglátóegység számára és hogyan is használjuk a bár-turmixgépeket, hogy a maximumot hozzuk ki belőlük.

Hogyan válasszunk ipari sütőt?

 

 

 

Az ipari sütő egy olyan eszköz, mely mondhatni nélkülözhetetlen a gyors és hatékony munkához. Azonban ahogy az otthoni konyhákba, úgy az éttermi konyhákba sem egyszerű a megfelelő sütő kiválasztása. Az alábbiakban éppen ezért arra keressük a választ, hogyan válasszunk ipari sütőt konyhánk számára.

 

Hogyan használjuk az ipari botmixert?

Az ipari botmixerek számos fronton megkönnyíthetik egy konyha életét. Hiszen amellett, hogy rendkívül erőteljesek, kompakt méretűek és több feladat ellátására is alkalmasak. Használatuk sokban hasonlít az otthoni feladatokra szánt botmixerekéhez, azonban itt ténylegesen ipari méretekben gondolkozhatunk. Az alábbiakban éppen ezért arra keressük a választ, hogyan használjuk az ipari botmixereket a legmegfelelőbben.

2020.01.10 10:05
Jéggép előnyei

 

Egy jéggép megléte minden olyan vendéglátó egység számára nélkülözhetetlen, ahol italokat, koktélokat szolgálnak fel napi szinten. Ezek a berendezések képesek biztosítani a megfelelő mennyiségű jeget, mindezt ráadásul kiváló minőségben. A jéggépek előnyeit az alábbi cikkben igyekszünk maradéktalanul összefoglalni.

 

 

2020.01.02 18:45
Mire jó a sokkoló hűtő?

 

 

Akik komolyabban beleásták már magukat a vendéglátás rejtelmeibe, azok a hűtőszekrények legkülönfélébb válfajaival találkozhattak már. Egy valódi minden igényt kielégítő nagykonyha számára természetesen egy sokkolóhűtő sem maradhat ki a sorból, ha a megfelelő felszereltségről esik szó. Azonban sokan nem is tudják pontosan mire jó a sokkoló hűtő és milyen előnye is származhat egy vendéglátóegységnek a használatából. Éppen ezért az alábbi cikk ezzel a témával foglalkozik.

 

 

5 legfontosabb szempont ipari hűtőgép vásárláshoz

 

 

A hűtőgépek sajnos nem az olcsó konyhai berendezések közé tartoznak, de ennek oka van, hiszen egy hűtőgép hosszúélettartammal rendelkezik, számos funkciót tartalmazhat és állandó teljesítménnyel kell üzemelnie, hogy a benne tárolt alapanyagok és ételek tartósságát megőrizhessük. Amennyiben a közeli jövőben hűtőgépet vásárolnánk számos szempontot sorra kell vennünk, a megfelelő döntés meghozatalához. Ezen döntés megkönnyítésére most megosztjuk az 5 legfontosabb szempontot ipari hűtőgép vásárlásához.

 

 

Hogyan válasszak ipari hűtőgépet?

 

 

Ahogy minden ipari konyhai eszköz esetén, úgy az ipari hűtőszekrényeknél is fontos, hogy előre tudjuk milyen funkcióra és kapacitásra van szükségünk. Ezek alapján már el tudjuk dönteni hűtőszekrény vásárlás előtt, hogy milyen típusra is lesz szükségünk. A hűtőszekrény vásárlás tehát nem egyszerű téma, de az alábbi cikkben bővebben kifejtjük, hogyan válasszunk ipari hűtőgépet egy nagykonyha számára.

 

 

Hogyan válasszak ipari mosogatógépet?

 

 

Minden nagy konyhának a működéséhez elengedhetetlen és fontos tényező az edények, poharak, evőeszközök, valamint egyéb konyhai eszközök tisztasága. A piszkos evőeszközök ugyanis a vendégek, és az élelmiszerbiztonsági és higiéniai ellenőrző felügyeletek sem szeretik. Éppen ezért ha egy konyha tulajdonosa azt szeretné, hogy üzlete fejlődjön, ezzel együtt pedig egyre több vendéget tudjon kiszolgálni elkerülhetetlenné válik egy ipari mosogatógép megvásárlása. Az alábbiakban arra keressük a választ hogyan is válasszunk az ipari mosogatógépek kínálatában.

 

 

MENNYIBŐL LEHET MA ELŐÁLLÍTANI EGY MARGHERITA PIZZÁT?

Az 1-es táblázatban rögzítettük, hogy a tésztamennyiségünkből 8 db pizzát tudunk készíteni, és az egy pizzagombócra eső alapanyaghányadunk magas minőségű alapanyagok használata esetén 0,26 Euro, míg alacsony árfekvésű alapanyagok esetén 0,125 Euro. Most pedig hozzáadjuk a paradicsomot, mozzarellát és bazsalikomot.

MENNYI ENERGIÁT FOGYASZT EGY BÁR, EGY ÉTTEREM VAGY EGY PIZZÉRIA?

MINDEKIT fogalalkoztat a téma. Vajon MENNYIT ???

 

A készülékek hatékonysága közti eltérés jelentheti az energiafogyasztásban és a rezsiszámlákban megmutatkozó különbséget: a témában az Olasz Vendéglátósok Szövetsége (FIPE) hívta össze a rimini SIGEP kiállítás alkalmából a vezető készülékgyártókat közös együttgondolkodásra a jövőről. Kutatásfejlesztés a megtakarítás jegyében a címe a rendezvény ideje alatt megrendezett összejövetelnek.

OMLÓS SÜLTEK - ÍZLETES ZÖLDSÉGKÖRETEK

Sütés-párolás

 

Napjainkban még a professzionális szakácsok is gyakran részesítik előnyben a régi-új főzési technikát, a gőzsütést. Az úgynevezett gőzpároló segítségével készült ételek egy olyan sütőben sülnek, amelyben valójában a forró levegő segítségével lehet elérni a megfelelő hatást, és általa omlósra sül a hús, és nagyon ízletesre lehet párolni a zöldséget.

2018.10.19 13:00
NAGYKONHYA

Nagy mennyiség, magas színvonal

 

Kisvendéglőkben akár egyetlen szakács is képes kiszolgálni a vendégeket, hiszen a kettesben vagy kisebb társasággal érkezők nyugodtan megvárják a kiszolgálást, mert addig is egymásra figyelhetnek. Vannak azonban olyan nagyszabású rendezvények, tömeges események, amikor nem csupán tucatnyi, hanem több száz, akár ezer vendéget is egy időben kell étkeztetni.

 

2018.10.19 12:31
NAGYKONYHAI BERENDEZÉSEK

A vendéglátás is lehet jó üzlet

A vendéglátás is lehet jó üzlet, még napjainkban is! Különösen igaz ez akkor, ha senki és semmi nem tántorítja el az embert attól, hogy azzal foglalkozzon, amihez a legjobban ért, és amit a legjobban szeret tenni.

 

2018.10.19 11:57
VENDÉGLÁTÓI BERENDEZÉSEK

Hogyan javítható a vendéglátás minősége?

A vendéglátás soha nem volt egyszerű feladat, főleg akkor, ha folyamatosan próbáljuk fenntartani az étterem vagy vendéglő színvonalát, esetleg emelni akarjuk azt. A kiszolgálás minősége sokmindenen múlik, de végső soron a konyhai munka alapozza meg azt, hogy hogyan tekintenek majd ránk vendégeink.

2018.10.19 11:26
VENDÉGLÁTÓIPARI GÉPEK

Egy eredeti ötlet a vendéglátásban is csak sikert hozhat!

 

Bármilyen vállalkozásba kezdene az ember, mindjárt le is beszélhetné magát róla, mert ha alaposan körülnéz a környezetében, a legelső, ami szembetűnhet, hogy szinte minden tevékenységből túlkínálat van a piacon. Csakhogy ez nem lehet szempont akkor, amikor egy igazán eredeti ötlettel áll elő valaki.

2018.10.19 11:12
NAGYÜZEMI KONYHAGÉPEK

Sokat – kiváló minőségben

 

Egy-egy háztartásban, vagy kisebb étteremben – könnyebben kísérleteznek a szakácsok jobbnál, jobb ételkülönlegességgel. Ha ugyanezt egy tömeges étkeztetésben is el szeretnék érni, már jóval nehezebb dolguk van.

2018.10.19 10:59
HA FONTOS A TERMÉSZETES ÍZ

A profik módszere - Sous Vide

 

Ön tudja, mit jelent? Ez a különleges hangzású (fonetikusan szúvíd) meghatározás egy ételkészítési, pontosabban ételfőzési forma, amihez – mint sok egyéb módszerhez, például a kukta vagy grillsütő – speciális készülékre van szükség.

 

 

ARCOS - PROFI KONYHAI KÉSEK

Professzionális Szakácskések

Az ipari konyhákban, cukrászatokban elengedhetetlen a minőségi eszközök használata, ugyanis megfelelő kellékek híján a konyhai munka jelentősen megnehezülhet. Válassza olyan gyártók termékeit, melyek a vendéglátóipari eszközeiket a dolgozók szemszögéből alakították ki.

TARTÓSÍTÁS ÉS TÁROLÁS - LEVEGŐMENTESEN

Vákuumcsomagoló

 

Mind a saját háztartásban, mind pedig olyan vállalkozásban, amelyben élelmiszerrel dolgoznak, nagyszerű szolgálatot tehet egy jól megválasztott vákuumcsomagoló és a hozzá tartozó vákuumtasakok. Ha azt kérdezi, vajon miért volna szüksége rá, a válaszunk rövid és egyszerű: hogy minél tovább megőrizhesse az élelmiszereket anélkül, hogy hamar romlásnak indulnának!

2018.10.19 09:45
VENDÉGLÁTÓ GÉPEK

Szükség van kiváló nagykonyhai berendezésekre

 

Ha valaki, a háziasszonyok, szakácsok mindenképpen tudják, hogy az ízletes ételek elkészítéséhez elsősorban a kiváló nyersanyagok, a remek receptek, valamint – nem utolsó sorban – a megfelelő eszközök is elengedhetetlenek. Őseinknek talán elegendő volt a jó meleg kemence, meg a forró tűzhely ahhoz, hogy nagyszerű ebéddel és vacsorával lepjék meg a családot.

2018.10.19 09:31
BÍZD MAGAD AZ ANVALOR-RA!

Ipari Konyhatervezés - Nagykonyhai Gépek

Konyhatechnológiában az élen! Egy gondosan megtervezett ipari konyhával, a helyiség adottságainak maximális figyelembevételével és kihasználásával a konyhai folyamatok hatékonyabbá, gördülékenyebbé tehetőek.

AZ IPARI SÜTŐ - EGY KONYHA LELKE

Az ipari sütő

 

A legtöbb ember, aki étteremben étkezik, elsősorban a frissensült húsokra esküszik, mert azokat mindig közvetlenül a készítésük után, azonnal tálalják, így mindig forrón és ízletesen kerülhet a vendégek elé. Ám, ahhoz, hogy egy étteremben valóban a legjobb sülteket fogyasszák el a megrendelők, nem csak kiváló alapanyagok kellenek, hanem megfelelő ipari sütő is szükséges, hiszen nem mindegy, milyen módon, és mennyi ideig készül el a frissensült szelet, akár a tűzhelyben, akár roston, vagy lapsütőn sül puha-ropogósra.

2018.10.17 15:53
FOGD ÉS EDD!

Ez az étterem hagyja, hogy te magad fogd ki a vacsorád!

Hogyan lehetsz 100 %-osan biztos abban, hogy a hal amit eszel friss? Nos, fogd ki saját magadnak! Egy hamarosan nyíló New York-i étterem megengedi hogy Te magad halászd ki a vacsorád, egy medencéből, mely szintén az étteremben van, és ha sikeresen kifogtad, akciós áron lehet a Tiéd.

2018.10.17 14:47
INDUKCIÓS FŐZŐLAP

Az indukciós főzőlap előnyei

Az indukciós főzőlapoknál, az elektromos és gáz főzőlapokkal szemben nem a főzőlapon keletkezik a hő, hanem az edényben. Az indukciós főzőlapok a mágnesesség elvén működnek, a működéshez speciális edényekre van szükség.

Webáruház készítés