Jégkészítő gép

Jéggép – Megbízható Jégkészítő Gépek

Minden olyan vendéglátóegységben, ahol italokat, koktélokat szolgálnak fel, szükség van egy jégkészítő gépre. Lehetőleg olyan berendezésre, ami minden nap biztosítja a szükséges mennyiségű jeget. A termékkínálatunkban megtalálható összes jéggép megbízható, nagykonyhai használatra tervezett, így fokozott igénybevétel mellett is a legjobbat nyújtja. A jégkocka készítők kapacitás, gyártás, hűtési mód, illetve egyéb jellemzők terén széles skálán mozognak, ezért fontos, hogy a számunkra megfelelőt válasszuk. Erről bővebben lentebb talál információt.

A jég formája

Az egyik fontos tényező, hogy olyan készüléket válasszunk, amely a nekünk megfelelő formájú jeget készíti. Gondolunk itt jégkására, jégkockára, vagy üreges hengerre. A jégkása természetesen nem ugyanazt a cél szolgálja, mint a jégkocka, vagy az üreges henger, mivel teljesen más állagúvá változtatja az italt.

Gyártási és tárolási kapacitás

Az is lényeges, hogy egyszerre mekkora mennyiségű jégnek szükséges rendelkezésre állnia. Ez legfőképp a vendéglátóhely méretétől, forgalmától függ. Ez alapján is rengeteg különböző tárolási kapacitású jéggép található meg kínálatunkban, egészen 3 kg és 75 kg között.

Hűtési mód

Talán az egyik legfontosabb szempont, hogy milyen működésű jégkészítő gépet választunk. Megkülönböztetünk léghűtéses és vízhűtéses változatokat, melyek vízfogyasztásukat tekintve igen különbözőek. A vízhűtéses berendezések értelemszerűen nagyobb vízfogyasztással, vízhálózatról működnek. Ezek a készülékek halkabbak, kisebb eséllyel hibásodnak meg, valamint a környezeti hőmérsékletre is kevésbé érzékenyek. A léghűtéses jéggépek lényegesen kevesebb vizet fogyasztanak, azonban ha a működési környezetben a hőmérséklet növekszik, nem képesek olyan jégmennyiséget produkálni. Ezek alapján a melegebb helyiségek esetén a vízhűtéses, klimatizált helyiségek esetén a léghűtéses berendezéseket ajánljuk.