Pizzéria

PROFESSZIONÁLIS PIZZAKÉSZÍTÉS

Ha meggondoljuk, nem sok olyan embert ismerünk, aki ne szeretné a pizzát. Változatossága miatt bárki ízlése szerint elkészíthető, így nem csoda, hogy roppant népszerű étel, és leginkább a gyermekek, a fiatalok kedvence. A jó pizza alapja a finom, friss nyersanyagok mellett a Pizzasütő, hiszen nem mindegy, hogyan sül át, mennyire lesz ropogós, ízletes. A legfinomabb pizzát nyilván egy remek Pizzasütő kemence adja. Megsüthetjük ugyan egyszerű konyhai sütőben is, de nem az lesz az igazi! Akit mélyebben érdekel az étel származása, akár hosszas tanulmányozásba is kezdhet, mert hosszú történetet van.

Röviden azonban annyit érdemes megemlíteni, hogy nagyon régről maradt ránk ez az ételkülönlegesség, és az biztosra vehető, hogy Dél-Itáliából indult el világhódító útjára, és már Vergilius is említést tett róla híres művében. Létezett ugyanis egy lapos kelt tésztaféle, amit a helybeliek megsütöttek, és olívaolajjal, meg finom, különleges fűszerekkel fogyasztottak. Erről már időszámításunk előtt is születettek feljegyzések. Persze kelt tésztából afféle kerek formájú „lepényeket” – ha nem is Pizzasütő segítségével – másutt is süthettek, hiszen a gabonafélékből készült ételek napjainkig alapvető élelmiszernek számítanak. Ami ennél is érdekesebb, hogy egyes kutatók szerint a mai pizzériákhoz hasonló éttermek már a XVIII-ik században megjelentek, sőt ezek a vendéglők – mint például a Pzzeria Brandi – ma is működnek. Figyelemre méltó tény viszont, hogy – noha Olaszországban készítették legelőször – nem olasz földről, hanem Amerikából indult el a hihetetlen népszerűsége, ahová olasz bevándorlók vitték magukkal, majd onnan folytatta útját számos európai ország és egyéb kontinens felé. Nálunk, Magyarországon a rendszerváltás után vált igazán népszerűvé, ekkor sorra kezdtek megnyitni a pizzériák.

 

Nem mindegy azonban, hogyan készül, mert a Pizzasütő kemence mintegy 400 fokos hőre képes, amivel elérhető, hogy a tésztában lévő élesztőtől buborékok keletkeznek, és a pizza tésztája hihetetlenül könnyű lesz. A Pizzasütő kemence tehát az egyik legnépszerűbb étel tökéletes elkészítésében lehet segítségünkre.

PIZZAKEMENCÉK
 
Tovább
DAGASZTÓGÉPEK
 
Tovább
TÉSZTANYÚJTÓ GÉPEK
 
Tovább
PIZZAPULTOK
 
Tovább
FELTÉTHŰTŐK
 
Tovább
PIZZASZÁLLÍTÁS
 
Tovább

AKCIÓS TERMÉKEINK