0 Ft
0 Ft
Blog

Rozsdamentes ipari kézmosók

 

 

A rozsdamentes ipari kézmosók elengedhetetlen kellékei minden nagykonyhának, hiszen általuk biztosítható a megfelelő higiéniai szabályok betartása. Szerencsére ma már az egyszerű csappal ellátott kézmosótól kezdve a külön kapcsolóval működő verziókig minden megtalálható a kínálatban. Az alábbiakban a megfelelő ipari kézmosó kiválasztásához nyújtunk némi segítséget.

 

 

 

 

Kézfertőtlenítés szabályai a vendéglátásban

 

Az Európai Parlament és Tanács az 852/2004/EK élelmiszer higiéniáról szóló rendeletében többek között rendelkezik a kéztisztításra vonatkozó feltételekről is, amiben a kézmosók meglétéről is olvashatunk. A rendelet az alábbiakat foglalja magába:

 

„Kellő számú, megfelelően elhelyezett és kézmosásra kialakított mosdókagylónak kell rendelkezésre állnia. A kézmosásra szolgáló mosdókagylókat hideg és meleg folyóvízzel kell üzemeltetni, megfelelő tisztítóanyagokkal és higiénikus kézszárítási lehetőséggel is el kell azokat látni. Adott esetben az élelmiszerek mosását a kézmosásra szolgáló berendezéstől elkülönítetten kell megoldani.”

 

 

Megfelelő kézmosó hely kialakítása

 

A higiénikus kézmosáshoz tehát érdemes az alábbiak szerint kialakítani a kézmosó pontokat a konyhában:

 

  • ahol az élelmiszert, illetve a nyersanyagot kézzel érinthetik, elérhető távolságban hideg-meleg folyóvizes kézmosó berendezés kell. (helyiségenként egy)
  • a mosdókagyló mérete legyen alkalmas az alapos és előírásszerű kézmosásra.
  • a mosdókagyló környezetében a szennyeződésnek kitett falfelület mosható, fertőtleníthető legyen.
  • a kéz szárítására alkalmas berendezéseket is el kell helyezni a kézmosó berendezés környezetében

 

 

Higiénikus kézmosás kellékei

 

A megfelelő szintű kézmosáshoz tehát elsősorban szükséges egy minőségi kézmosó megléte, de még számos más kellékre is szükségünk lesz a higiéniai szabályok betartásához, melyek az alábbi kellékek lehetnek:

 

  • álló vagy fali kivitelű rozsdamentes ipari kézmosó
  • kézszárító (papírtörlő vagy szárítógép)
  • kéztisztító és kézfertőtlenítő szer
  • hulladékgyűjtő edény a használt kéztörlőknek

 

 

Ipari kézmosók kínálata

 

Az ipari kézmosók kínálatában az anvalor.hu webshop számos különböző opciót kínál a legegyszerűbbektől kezdve az egészen összetett darabokig.

 

 

Egyszerű kézmosó

 

Az egyszerű kézmosók között csaptelep nélküli és csaptelepes verziók is megtalálhatók. attól függően, hogy milyen kivitelt preferálunk. Ezek az egyszerű darabok a legalapvetőbb kézmosási feladatokra lettek kitalálva, de természetesen ezek is épp úgy elegendőek lehetnek, mint a komolyabb változatok.

 

 

Többfunkciós kézmosók

 

A többfunkciós kézmosók nem csak a kéz fertőtlenítésére, hanem a konyhában keletkező egyéb szennyezett vizek ürítésére is használhatók. Ahhoz, hogy a megfelelő szintű higiéniai így is biztosítva legyen általában egy kézmosó és egy kiöntő rész is kialakításra kerül. Értelem szerűen a kézmosó rész felel a kezek fertőtlenítésére, míg a kiöntő a nem kívánt víz eltávolításra.

 

 

Kapcsolós kézmosók

 

A legjobb higiéniai feltételeket a kapcsolóval ellátott kézmosók adhatják. Ezek legtöbbjénél egy külön erre a célra kialakított térdkacsoló biztosítja azt, hogy kezünkkel ne kelljen a kézmosó telepet érintenünk. A kapcsoló megérintésével 7-8 másodpercig üzemel a kézmosó, majd magától eláll a vízellátás. Ezeket a verziókat azok számára ajánljuk, akiknek valóban fontos a teljeskörű higiénia betartása a konyhákban.

 

 

Összegezve:

 

A kézmosók széles választéka várja tehát az anvalor webshopjában, ahol mindenki megtalálhatja a maga számítását és így biztosíthatja dolgozói és konyhája számára is a maximális higiéniai feltételeket.

 

 

Egyéb:

 

 

Olvassa el többi cikkünket is: https://anvalor.hu/hireink