Hűtőszekrény

Ipari hűtő

Minden nagykonyha elengedhetetlen eszköze az ipari hűtőszekrény, a vendéglátóiparban pedig különösen fontos, hogy az ételek, élelmiszerek hűtését megbízható, minőségi berendezések biztosítsák. Kínálatunkban találhatóak ipari hűtőszekrények rozsdamentes, illetve festett burkolattal, üveg-, vagy teleajtóval. A kapacitás terén is igen széles választékkal rendelkezünk, mely egészen a 140 literes minibároktól az 1400 literes hűtőszekrényekig terjed. Az egyenletes hőmérsékletet a hűtőkamrákban a ventilációs hűtőrendszer biztosítja, ennek fenntartását pedig a kiváló hőszigetelés. A kialakításnak köszönhetően egyszerű a berendezések tisztítása, a megerősített váz pedig szintén a megbízhatóságot szolgálja. A gazdaságos, környezetbarát megoldásokat szem előtt tartva, minden ipari hűtő és készülékünk a környezeti előírásoknak megfelelő hűtőgázt használ.

Ipari hűtő feladata

A nagykonyhai berendezések lényeges elemei az ipari hűtőszekrények, vagy más néven háttérhűtők. Ezen berendezések feladata a feldolgozandó alapanyagok és gyorsan forgó áruk (húsfélék, nyers zöldségek, stb.) hűtve,vagyis megfelelő hőmérsékleten való tartása.

A konyhatervezés során a felmerült igények alapján külön figyelmet kell fordítani az ipari hűtők méretére és elhelyezkedésére, valamint azok darabszámára. A tervezés fő célja a konyhai munkák hatékonyságának növelése, a folyamatok gördülékenységének fenntartása, egymás akadályozásának elkerülése.

A tervezés során a háttérhűtők esetében a megjelenés másodlagos szempont, sokkal inkább mérvadó a folyamatos hőmérsékleten tartó képesség, a teljesítmény, az űrtartalom vagy éppenséggel az ergonómia.

Ipari hűtők hűtési teljesítménye

Modellenként és típusonként változhat ez az érték de az ipari hűtőszekrényeknél a -2 °C és +10 °C (25 °C környezeti hőmérséklet és 60%-os páratartalom esetén) tartomány az alap. Léteznek speciális berendezések is, melyek ugyanazt a hűtési teljesítményt nyújtják még magasabb környezeti hőmérséklet, és páratartalom esetén is.