0 Ft
0 Ft

Mosogatás


Mosogatás

A mosogatás elengedhetetlen része a tiszta és karbantartott konyhának, mivel csak így garantálhatjuk a kórokozómentes környezetet és a tökéletes minőségű ételek elkészítését. Kínálatunkban többféle ipari mosogatógép is megtalálható, illetve kézmosókat, zuhanykarokat és vízlágyítókat is forgalmazunk. Használja ezeket az eszközöket, hogy minél tisztább és jobb környezetben tudjon főzni, illetve minél gyorsabban tudjon mosogatni.
Az ipari mosogatógép szerepe a vendéglátóiparban

 

A vendéglátóipari egységekben az egyik legfontosabb tevékenység, hogy mind a fehér-, mind a feketeedények, illetve poharak, evőeszközök, és egyéb kellékek minél gyorsabban és nagyobb mennyiségben álljanak rendelkezésre. Kínálatunkban megtalálható a nagykonyhai mosogatáshoz szükséges összes kellék: ipari mosogatógép, fronttöltéses tányérmosogatógép, pohármosogatógép, láda- és feketeedény mosogatógép, illetve átfutó rendszerű (kalapos) gépek.

 

 

A mosogatásról röviden...

 

A mosogatástól "menekülő" csemetéink talán el sem hiszik, hogy volt idő, amikor csak egy ronggyal, homokkal súrolták az edény alját, vagy esetenként fahamuból forrázott lúggal, vagy egyéb, a bőrre semmiképpen sem jótékony hatást gyakorló eszközökkel, szerekkel végezték el a mosogatást. Ha a mosogatógép feltalálóját áldjuk napjainkban, nem véletlen, hogy sokakat érdekel, egyáltalán, honnan ered a mosogatógép gondolata? Furcsa módon nem egy mosogatásban meggörnyedt háziasszony, hanem állítólag egy nemesi családból származó arisztokrata hölgy kezdett el először foglalkozni a mosogatógép ötletével. Ez már csak azért is meglepő, mert életében nem mosogatott, hiszen voltak cselédei, akik ezt elvégezték helyette.

 

Az első mosogatógépet Chicagóban a világkiállításon láthatták az érdeklődők méghozzá több mint 130 évvel ezelőtt, és ez az akkori ipari forradalom egyik gyöngyszemének számított. Ezt garantáltan ma is alátámasztják a háziasszonyok, és nem kevésbé az ipari mosogatógép mai használói is. Kezdetben a nagykonyhai mosogatógépek elsősorban vendéglők tulajdonába kerültek, tehát az ipari mosógép korábban elterjedt, mint a házi használatú, ezért okunk van feltételezni, hogy nagy befogadó képességű szerkezetről lehetett szó. Persze, ma már számos méretben és formában megtalálható a boltokban, és a kezdetekhez képest, az ipari mosogatógép is rengeteget fejlődött, korszerűsödött. Manapság ha az ember mosogatógépet szeretne vásárolni, több verzióból is választhat. Nagykonyhai mosogatógép is többféle méretben és típusban kapható (tányérmosogatógép, pohármosogatógép), és napjainkban korántsem elhanyagolható szempont, hogy mennyire energia- és víztakarékos a működése. Mindenképpen érdemes a takarékosabban működő mosogatógép mellett dönteni! Az elmés arisztokrata hölgynek köszönhetően, ma már nyugodtan mondhatjuk, élvezet a mosogatás ott, ahol mosogatógéppel végzik ezt – valljuk be nyugodtan – nem túlságosan kedvelt feladatot.

Webáruház készítés