0 Ft
0 Ft
Blog

NAGYKONHYA

2018.10.19 13:00
NAGYKONHYA

Nagy mennyiség, magas színvonal

 

Kisvendéglőkben akár egyetlen szakács is képes kiszolgálni a vendégeket, hiszen a kettesben vagy kisebb társasággal érkezők nyugodtan megvárják a kiszolgálást, mert addig is egymásra figyelhetnek. Vannak azonban olyan nagyszabású rendezvények, tömeges események, amikor nem csupán tucatnyi, hanem több száz, akár ezer vendéget is egy időben kell étkeztetni.

 

A jó nagykonyha

 

Hasonlóképpen több száz, akár az ezerhez közelítő számú diákot, vagy különféle intézmények lakóit kell naponta hideg és meleg, változatos ételekkel kiszolgálni. Ezt a feladatot kizárólag olyan éttermek képesek csak bevállalni, és profi módon elvégezni, amelyek erre tökéletesen felkészültek, azaz rendelkeznek professzionális Nagykonyhával. Ehhez ugyanis, túl az étterem kapacitásán – ami feltételezi, hogy az étteremben több száz ember kényelmesen elfér, vagy rendelkeznek a szállításhoz szükséges eszközökkel is – rendkívül fontos egy tökéletesen felszerelt, korszerű, professzionális Nagykonyha megléte is!

 

Ma már kizárólag egy modern Nagykonyha kiváló minőségű berendezéseivel lehetnek képesek a szolgáltatók arra, hogy egyszerre több száz vendég vagy ellátott asztalára kerüljenek a finomabbnál finomabb fogások. A mai kiváló minőségű, komplett Nagykonyha felszerelései oly mértékben segítik a szakácsokat, amiről pár évvel ezelőtt még álmodni sem mertek! Napjainkban már szinte elképzelhetetlen, hogy egy hatalmas szálloda, panzió vagy akár oktatási intézményeket, kórházakat ellátó szolgáltató egy jól felszerelt professzionális nagykonyha nélkül működjön. Ahhoz, hogy rengeteg vendéget egyszerre szolgáljanak ki, feltétlenül szükségesek a Nagykonyha alapvető felszerelései. Az ételek előkészítéséhez például, ma már kiváló robotgépek, szeletelőgépek, hámozók, húsdarálók állnak rendelkezésre, amelyekkel rövid idő alatt tökéletesen előkészíthetők a sütéshez, főzéshez szükséges nyersanyagok: zöldségek, húsok, gyümölcsök, sajtok és fűszerek.

 

Modern eszközök

 

Ma már nincs szükség sok-sok emberi kézre, elég, ha adottak, és persze jól is működnek a megfelelő célt szolgáló gépek. A nagykonyha elengedhetetlen eszközei ugyanakkor a sütés-főzést könnyítő és gyorsító, modern gépek is, mint például a kombi párolók, légkeveréses sütő-párolók, ipari tűzhelyek, cukrászsütők, és persze korunk egyik nagyszerű találmánya, a remek sous vide sem nélkülözhető! A tárolásban, frissen tartásban pedig óriási segítséget jelentenek az ipari hűtők, fagyasztók és vákuumozók. Majd, amikor a vendégek sokaságát sikerült finom ételekkel kiszolgálni, és több százan jóllakottan, elégedetten dőlnek hátra, vagy éppen a finom kávéjukat szürcsölik, illetve a desszertet fogyasztják, a Nagykonyha munkatársai újabb kihívás előtt állnak: a rengeteg tányért, evőeszközt és a felhasznált edényt végül el kell mosogatni. Ezért egy kiváló étterem, illetve étkeztetési szolgáltató Nagykonyhájából véletlenül sem hiányozhatnak a munkát könnyítő és gyorsító ipari mosogatógépek, a nagyszerű speciális pohár- és tányérmosogatók sem!

 

Egy óriási vendégsereget is kiszolgálni képes vendéglő Nagykonyhája tehát csak a felsoroltakkal együtt működhet tökéletesen és a mai követelményeknek megfelelően. Így szükség esetén, még akár az óramű pontosságával is alkalmas lehet a tömeges, több száz vendég vagy ellátott személy étkeztetésére, vagy szükség esetén nagyszabású rendezvények lebonyolítására is.