Tartósítás és tárolás, levegőmentes tasakban

Fresh beef steak for sous vide cooking, isolated on white

Vákuumcsomagoló

Mind a saját háztartásban, mind pedig olyan vállalkozásban, amelyben élelmiszerrel dolgoznak, nagyszerű szolgálatot tehet egy jól megválasztott vákuumcsomagoló. Ha azt kérdezi, vajon miért volna szüksége rá, a válaszunk rövid és egyszerű: hogy minél tovább megőrizhesse az élelmiszereket anélkül, hogy hamar romlásnak indulnának!

Az ilyen berendezések lényege ugyanis az, hogy meghosszabbítja az élelmiszerek eltarthatóságának idejét, anélkül, hogy megváltoztatná azok szerkezeti jellegét. A csomagológép megfelelő tasakok felhasználásával vákuumot, légüres teret képez az élelmiszer köré. Így alacsony hőmérsékleten megakadályozza a baktériumok szaporodását, vagyis gyakorlatilag a vákuumcsomagoló kizárja onnan az oxigént, ami a termék romlását okozhatná. Az Anvalor Kft.-nél kétféle típusú vákuumfóliázó áll a megrendelők rendelkezésére. A külső adagolású vagy közvetlen, azaz direkt vákuumcsomagoló úgy működik, hogy a levegőt csak a csomag belsejéből szívja ki. Egyenként csak egy terméket csomagolhat vele, így kissé lassúbb a folyamat. Ennél gyorsabban működhet a közvetett vákuumfóliázó, amelynek elektromos és mechanikus formáját is beszerezheti az Anvalornál. Ez utóbbi szerkezet kamrájában a vákuumpumpa légüres teret hoz létre, és beszívja a levegőt. Előnye, hogy a kamrába egyszerre több termék is behelyezhető, így többet és gyorsabban csomagolhat vele, mint a külső adagolású vákuumcsomagoló szerkezettel.

Ha hosszabb ideig szeretné frissen tartani az élelmiszereket, mindenképpen érdemes beszereznie egy vákuumfóliázó gépet. Kiváló segítséget jelent mind a kereskedelemben, mind a vendéglátásban. Ennek a remek segédeszköznek akár a családi háztartásban is nagyszerűen hasznát vehetik, például a saját termésű gyümölcsök, zöldségek tartósabb tárolásához, de még a friss húsok is tovább elállnak a vákuumcsomagoló segítségével. Mindegyik típust keresse az Anvalor forgalmazónál!

TEKINTSE MEG CSOMAGOLÓGÉPEKEINKET!