0 Ft
0 Ft
Blog

Hogyan használjuk a bár-turmixgépet?

Hogyan használjuk a bár-turmixgépet?

 

 

A legtöbb minőségi étterem és vendéglátóegység kínálatából nem hiányozhatnak a zamatos, ínycsiklandozó, vagy éppen különleges italok, koktélok, smoothie-k. Ezek elkészítéséhez azonban a szakértelem mellett fontos, hogy egy megfelelő bár-turmixgép is rendelkezésre álljon. Az alábbiakban azzal foglalkozunk, hogy ezeknek a gépeknek milyen előnyei vannak egy vendéglátóegység számára és hogyan is használjuk a bár-turmixgépeket, hogy a maximumot hozzuk ki belőlük.

Mire használjuk a bár-turmixgépet?

Mielőtt hozzálátnánk a munkának fontos, hogy a fenti kérdést meg tudjuk válaszolni. A legtöbb ipari turmixgép bár műanyagból készül, de akár meleg italok elkészítésére is alkalmasak.

Az alábbi dolgokat nyugodt szívvel elkészíthetjük egy turmixgéppel:

  • turmixok
  • koktélok
  • jeges kávék
  • jeges italok
  • szószok
  • levesek
  • dresszingek

Persze ezek elkészítéséhez akár különböző típusú késeket is kapunk gépünkhöz. Ezért mindig tartsuk szem előtt, hogy éppen mit is szándékozunk készíteni, mert nagyban megkönnyítheti dolgunkat a megfelelő kellék kiválasztása.

 

Turmix gép fordulatszámnak meghatározása

A bár-turmixgépek esetében nagyon fontos, hogy a megfelelő fordulatszámon üzemeltessük a berendezést. Erre a legtöbb gép egy egyszerűen kialakított fordulatszám szabályozóval rendelkezik. A helyes sebesség megválasztásával pillanatok alatt elkészíthetjük az óhajtott italt.

Körülbelül 30.000 fordulat perc teljesítménynél még a keményebb zöldségek, gyümölcsök is selymesek, krémesek lesznek, nem maradnak a lében nagyobb darabok. Éppen ezért ezeket a készülékeket már nem is turmixnak, sokkal inkább smoothie makernek nevezhetjük.

Természetesen itt is a felhasználási terület határozza meg, hogy kell-e ekkora teljesítmény, vagy egy alacsonyabb 10.000-15.000 fordulat/perc is megfelel a vendéglátóegység igényeinek.

Ráadásul találkozhatunk olyan plusz funkciókkal is, mint az úgynevezett pulzáló üzemmód. Ezzel az üzemmóddal módunk nyílik jobban eldolgozni az alapanyagokat, ilyenkor a gép a beállított fordulatszámát visszafogja, majd újra felgyorsul, így jobb eldolgozást lehetővé téve.

 

Turmixgép biztonságos használata

A konyhában mindig a biztonság a legfontosabb. Éppen ezért az ipari turmixgépek esetében is komoly biztonsági funkciókkal találkozhatunk. Ezzel a gyártók az esetleges baleseteket igyekeznek megelőzni. Amennyiben rendeltetésszerűen használjuk ezeket a gépeket, akkor nem kell attól tartanunk, hogy baleset ér minket.

 

 

 

 

Összefoglalva:

A turmixgépek tehát rendívül széleskörűen használható berendezések. Használatukkal, gyakorlatilag bármilyen textúrájú italt elkészíthetünk, nem beszélve a szószokról és levesekről. Ezért egy turmixgép beszerzése minden olyan étterem és vendéglátó számára javasolt, akik minőségi italokat kívánnak felszolgálni a betérő vendégeknek.

 

Egyéb:

Olvassa el többi cikkünket is: https://anvalor.hu/hireink