0 Ft
0 Ft
Blog

Hűsítő italok a bárokban

2020.06.22 17:24

A hűsítő italok a bárokban az alapvető kínálat részének tekinthetők. Ez főként a nyári hőségben iga, amikor jó eséllyel minden vendég hideg ital fogyasztására vágyik. Ennek az igénynek a kielégítésére azonban mindenképp érdemes néhány alapvető konyhai berendezés beszerzése. Az alábbiakban ezeket vesszük sorra részletesebben.

Konyhai berendezések italkészítéshez

 

A hideg italok készítéséhez, legyen szó kávéról, koktélról, vagy egyszerű üdítőről, mindenképp szükséges néhány alapgép megléte. Ezek egy része az alapanyagok megfelelő előkészítéséért, kinyeréséért, míg mások az összetevők eldolgozásáért felelnek. Az alábbi gépeket mindenképp érdemes beszerezni a hűsítő italok készítéséért:

  • jéggép
  • jégdaráló
  • gyümölcsfacsaró
  • turmixgép, vagy bárgép

 

Jéggép

 

A hűsítő italok egyik legfontosabb alapanyaga a megfelelő mennyiségű jég megléte. Ehhez a legjobb megoldást egy minőségi jéggép beszerzése biztosíthatja, melyben mindenféle szennyeződés nélkül tárolhatunk jeget a leghűsítőbb italok elkészítéséhez.

Jégdaráló

 

Miután a jég mint alapanyag rendelkezésre áll, még nem adott minden, hiszen a jeget is érdemes lehet tovább dolgoznunk. Erre a jégdaráló a legalkalmasabb berendezés, aminek a segítségével rendkívül gyorsan és magas minőségben dolgozhatjuk fel a jeget.

A darálásnak hála a kínálatunkba könnyedén felkerülhetnek a különböző típusú hűsítő jégkásák is, amikkel a gyerekeknek is kedvezhetünk.

Gyümölcsfacsarók

 

A legjobb hűsítő italokhoz azonban nem csak jégre, hanem zamatos gyümölcsökre is szükség lehet. Ehhez a legjobb, ha friss, igazi gyümölcsből nyerjük ki az ízeket, amiben egy gyümölcsfacsaró könnyítheti meg a mindennapi munkákat.

Gyümölcsfacsarók terén találkozhatunk különböző funkciók ellátásra alkalmas berendezésekkel, amik az alábbiak lehetnek:

  • citrusfacsaró
  • gyümölcs- és zöldségcentrifuga

 

Utóbbi segítségével nem csak gyümölcsöket, hanem még egészségesebb zöldséges alapokat is tartalmazó italokat készíthetünk, amik a hölgyeknek fog kedvezni nagy mértékben.

Bár-turmixgépek

 

A jég és a gyümölcs alapanyagok tökéletes eldolgozásának egyik alapfeltétele a megfelelő bár- és turmixgép megléte. Egy vendéglátóegység számára minden esetben egy ipari turmixgépet ajánlanánk elsődlegesen, amely teljesítményével és minőségi kialakításával hosszútávon szolgálhatja az adott bár munkáját.

Kombinált bárgépek

 

A kombinált bárgépek tulajdonképpen a jégdarálók, facsarók és turmixgépek egyesítése, aminek köszönhetően több funkcióval ellátott gépekkel rendelkezhetünk. Ez egyrészt költséghatékony, másrészt helytakarékos megoldást is jelenthet az adott vendéglátóegységek számára.

Összegezve:

A hűsítő italok készítése tehát ma már bármely vendéglátóegység számára lehetséges és ehhez mindössze pár kiváló minőségű ipari, konyhai berendezésre van szükség, mint a jéggép, jégdaráló, gyümölcsfacsaró, és turmixgép.