0 Ft
0 Ft
Blog

Ipari mikrohullámú sütő funkciói

2020.06.10 14:07

Az ipari mikrohullámú sütők funkcióiban számos olyan módot találhatunk, mely a gyorsabb gördülékenyebb konyhai munkát hivatott célozni. Ezek a funkciók ráadásul ma már az egyszerűbb lakossági felhasználásra szánt berendezésekben is megtalálhatók. A következőkben ezekkel a funkciókkal foglakozunk részletesebben.

A mikrohullámú sütő funkciói

 

Az egyes ipari mikrohullámú sütő berendezések különböző funkciókkal rendelkeznek, de néhány alapvetőnek mondható funkció így is jó eséllyel minden mikró esetében megtalálható. Ezek az alábbiak lehetnek:

  • kiolvasztás
  • melegen tartás
  • gyors előmelegítés
  • grill
  • puhítás
  • légkeringetés (konvekciós)
  • párolás

 

Kiolvasztás funkció

 

A kiolvasztás kétségkívül akkor lehet hasznos, ha fagyasztott alapanyagot, vagy például sokkolt készételt szükséges kiolvasztanunk. Ez a konyhai munkákban roppant hasznos funkciónak bizonyulhat, hiszen komoly időt spórolhat meg, így az ételek is hamarabb szervírozhatók, vagy az alapanyagok is előbb kerülhetnek a munkapultra.

 

Melegen tartó funkció

 

A melegen tartás szintén egy igen hasznos módja tud lenni a mikrohullámú sütők felhasználásának, hiszen az ételek kihűlve igen sokat veszíthetnek zamatukból. Ugyanakkor a mikrohullámú sütővel melegen tartva őket ez a veszély nem fenyeget és attól sem kell félni, hogy túlszárítanánk az adott ételt. Ennek köszönhetően szinten azonos minőségben őrizhetjük meg az elkészült ételeket akár hosszabb időintervallumon át is.

 

Grill funkció

 

A grill funkció kiválóan alkalmas főt ételek után sütésére. Ezért ez az egyik legnépszerűbb funkció, amelynek köszönhetően az ételek alsó és felső oldala is ropogósra sülhet. A hatása nagyjából a klasszikus sütésnek felel meg, azzal a különbséggel, hogy az étel sokkal rövidebb idő alatt elkészül. A ropogósra grillezett sült ételek belseje ráadásul sohasem marad nyers, és nem lesz túlgrillezett sem.

 

Légkeringetési funkció

 

A légkeveréses funkció használata során a mikrohullámú sütő belsejében forró levegő áramlik folyamatosan a főzőzónában. Ennek köszönhetően az ételek gyorsan, ugyanakkor egyenletesen készülhetnek. Ez a funkció tulajdonképpen egy intenzívebb melegítési funkciónak is betudható, de a konyhák előszeretettel alkalmazzák, éppen emiatt is.

Párolási funkció

 

A párolás funkció használatával könnyen kerülhet egészséges, vitamindús étel a vendégek asztalára, ráadásul mindezt pillanatok alatt. Mindemellett elmondható, hogy ez a legkíméletesebb elkészítési mód, mely húsfélék, halak és zöldségfélék elkészítésére is alkalmas, mert ezek az ételek nemcsak az ízüket és alakjukat őrzik meg, de az állagukat és a vitamintartalmukat is.

 

Kombinált funkciók

 

Számos olyan modern mikrohullámú sütővel találkozhatunk, ahol az egyes meglévő funkciókat akár kombinálva is használhatjuk. Ilyenkor akár a légkeverés, majd grill funkciókat is beállíthatjuk egymás után, így egy komplett folyamatot levezényelve egyetlen sütővel.

Összefoglalva:

Az ipari mikrohullámú sütők tehát ma már számos hasznos és kényelmes funkcióval rendelkeznek, melyeknek köszönhetően a konyhai folyamatok még tovább egyszerűsíthetők és így az ételek is hamarabb szervírozhatók.

Webáruház készítés