0 Ft
0 Ft
Blog

Ipari húsdaráló előnyei

2020.03.05 12:47

 

 

A nagykonyhák számára a nagykapacitású ipari húsdarálók számos előnyt biztosítanak, melynek hála a konyhai folyamatok is jóval könnyebbé válhatnak. Erre garanciát jelent a megnövelt teljesítmény és a minőségi kivitel is. Az alábbiakban éppen ezért az ipari húsdarálók előnyeivel foglalkozunk részletesebben.

 

 

 

Nagy kapacitás

 

A vendéglátóegységek és nagykonyhák számára egyértelmű elvárás, hogy az eszközök nagyobb kapacitással rendelkezzenek, mint egy átlag otthoni felhasználás esetén.

 

A nagykonyhai ipari húsdarálók ennek a kívánalomnak maximálisan megfelelnek, hiszen a kézi, vagy átlag gépekhez képest, jelentősen nagyobb mennyiségű hús alapanyag feldolgozását teszi lehetővé. Ráadásul az sem elhanyagolható, hogy a hús fajtájától függetlenül képesek üzemelni ezek a darálógépek.

 

Ezeknél a gépeknél érdemes figyelni a megadott feldolgozható mennyiséget, amit általánosságban kg/órában adnak meg a gyártók. Ez az érték ma már a kisebb gépek esetén is könnyen elérheti a 200kg/órát, de az erőteljesebb szerkezeteknél akár az 500 kg/óra feletti kapacitással is találkozhatunk.

 

 

Nagyobb teljesítmény

 

A nagyobb kapacitás mondhatni megköveteli az ehhez igazodó teljesítményt is. Ipari húsdarálók esetén a 0,75 kW-os teljesítmény a kisebb gépekre jellemző. A nagyobb kapacitású gépek esetén magától értetődően a teljesítmény is nagyobb, hogy biztosított legyen a megfelelő munka. Az ilyen ipari teljesítményű gépek akár 1,1 és 2,2 kW-os teljesítményt is leadhatnak.

 

Ez a hatalmas teljesítmény garantálja, hogy zökkenőmentes lehessen a húsalapanyag feldolgozása, legyen szó egyszerű sertéshúsról, vagy nehezebben feldolgozható marhahúsról.

 

 

Hosszabb élettartam

 

A nagyobb teljesítmény és kapacitás velejárója, hogy minőségi alkotóelemek garantálják a hosszú élettartamot a konyhák számára. A minőségi ipari húsdarálók ezért döntően alumínium házzal kerülnek le a gyártósorról, ami önmagában is elég tartósnak mondható, de a rozsdamentes, borotvaéles acélkések és a többi minőségi alkatrész is a hosszú életciklus záloga lehet.

 

 

Extra funkciók

 

A konyhai folyamatokat emellett az ipari húsdarálókba beépített különböző funkciók is megkönnyíthetik. Ezek közül az egyik gyakori funkció az úgynevezett önélező funkció, mellyel a darálásra szolgáló késeket a húsdaráló önmaga képes éles állapotban tartani. Ez főként akkor lehet hasznos, ha a darálás során esetleg csontot találnak a pengék.

 

Ezzel a funkcióval egyrészt a vágófelület csorbulását orvosolhatjuk, de a mindennapi karbantartás is egyszerűbbé válhat, hiszen nem szükséges hozzá szaktudás, vagy külön szakember. Ez pedig azt jelenti, hogy hosszútávon a karbantartási költségeken is spórolhatunk, mely egy vállalkozási formában működő konyha esetén hatványozottan fontos tényező lehet.

 

 

Bővíthető kialakítás

 

Az ipari húsdarálók esetében érdemes megemlíteni még azt az előnyt is, hogy nem csupán a húsdaráló funkcióját képesek betölteni. Ennek oka, hogy számos gyártó úgy alakítja ki húsdaráló gépét, hogy az különböző tartozékok által bővíthetővé váljon.

 

Ezáltal könnyedén átalakíthatjuk húsdarálónkat zöldségfeldolgozó géppé, amellyel így már a zöldségalapanyagok ipari feldolgozása is lehetővé válik. Emellett gyakori hasznos tartozék a funkció bővítésre a passzírozó, mellyel például a friss paradicsomból készíthetünk pillanatok alatt szószos ételhozzávalót.

 

A húsdarálókon kívül azonban még jó néhány  gépre szüksége lehet egy sikeres nagykonyhának. Erről a „10 szükséges nagykonyhai gép” című cikkben olvasható bővebben.

 

 

Egyszerű tisztítás

 

A konyhák esetén a higiénia is fontos szerepet kap. Ennek biztosítására az ipari húsdarálók kialakítása is megoldást kínál, hiszen a feldolgozó elemek, mint a daráló, vagy betöltő rész könnyedén leválasztható és ezáltal mosható is.

 

 

Összegezve:

 

Jól látszik tehát, hogy az ipari húsdarálók kifejezetten a nagykonyhai előkészítés gördülékennyé tételére kerültek kialakításra. Ehhez mind a megnövelt kapacitás, teljesítmény és kialakítás is hozzátesz.

 

 

Egyéb:

 

 

Olvassa el többi cikkünket is: https://anvalor.hu/hireink