0 Ft
0 Ft
Blog

Hogyan használjuk az ipari botmixert?

2020.01.17 10:22
Hogyan használjuk az ipari botmixert?

Az ipari botmixerek számos fronton megkönnyíthetik egy konyha életét. Hiszen amellett, hogy rendkívül erőteljesek, kompakt méretűek és több feladat ellátására is alkalmasak. Használatuk sokban hasonlít az otthoni feladatokra szánt botmixerekéhez, azonban itt ténylegesen ipari méretekben gondolkozhatunk. Az alábbiakban éppen ezért arra keressük a választ, hogyan használjuk az ipari botmixereket a legmegfelelőbben.

Ipari botmixer feladata

Az ipari vagy más néven nagykonyhai botmixerek több feladat elvégzésére is kiválóan alkalmas nagykonyhai eszközök. Segítségükkel gyorsan és egyszerűen készíthetőek pürék, krémek, krémlevesek.

Emellett az ipari botmixerek általában használhatóak kiegészítő habverő fejjel, aminek segítségével krémeket, habokat is készíthetünk a konyhában hatékonyan és kényelmesen. Ezáltal tehát egyetlen eszközzel több fajta étel is könnyedén elkészíthetővé válik.

 

 

 

Botmixer előnyei

Egy botmixer használata számos előnnyel járhat a konyhák, vendéglátóegységek számára. Az alábbiakat azonban a mindennapi munka során könnyedén megtapasztalhatják a felhasználók:

  • ergonomikus kialakítás
  • többfunkciós használat
  • kényelmi funkciók
  • komfortos használat
  • minőségi anyaghasználat
  • hosszú élettartam
  • könnyű tisztítás
  • kompakt méret
  • könnyű szétszerelhetőség

 

 

 

Botmixer használata

Az ipari botmixereknek megvan az az előnyük, hogy a munkát igyekeznek velük még inkább megkönnyíteni. Az egyes kényelmi funkciók, mint például az állandó működés lehetővé teszi, hogy ne kelljen folyamatosan nyomva tartanunk a működtetéshez szükséges gombot. Emellett a sebességszabályozóval a pontos és szükséges sebességet is pontosan meghatározhatjuk. Ez akkor fontos, ha olyan ételt készítünk, melynél óvatosabb keverés szükséges.

A mixerek kivitelüket tekintve függőleges és vízszintes markolattal egyaránt megtalálhatóak. Ez szintén kényelmi szempont lehet a használat során. A különböző kiegészítő szárak pedig a többfunkciós felhasználást segíthetik elő.

 

 

Ipari botmixer merülő mixer

Az ipari botmixerek alap tartozéka a merülő mixer. Ez a speciális kialakítású fedett késekkel ellátott szár nyújtja a legszélesebb felhasználási területet. Használható egyrészt különleges italok elkészítésére, mint a divatos smoothie, vagy egy gyümölcsös joghurt ital, vagy desszertek készítésére, mint a sorbet, vagy jégkása.

Ezen felül gyakorlatilag bármely krémleves játsznyi könnyedséggel elkészülhet, ráadásul nagyobb mennyiségben is. Emellett a botmixerek ezen kiegészítője a csomómentes krumplipüré, majonéz és mártások esetén is segítséget nyújthat.

 

Ipari botmixer habverő

Nem egy botmixerrel találkozhatunk, ahol a habverő az alaptartozék része. Ez a külön kiegészítő a merülő mixer szár helyére pattintva, vagy egyes esetekben csavarva helyezhető a helyére. Felhasználási területe az egyszerű tejszín felverésen kívül szuflékhoz és krémekhez is nagy segítséget jelenthet, de a kevert tészták is egyszerűbben elkészülhetnek vele.

 

Ipari botmixer keverő

A botmixerek esetén még találkozhatunk az úgynevezett keverő szárral. Ez a kiegészítő a habverőhöz hasonlóan nem a feldolgozást, hanem az alapanyagok kellő mértékű és minőségű eldolgozását teszi lehetővé. A tészták esetén tapasztalhatjuk meg ennek a kiegészítőnek a legnagyobb előnyét a tökéletes eldolgozás biztosításával.

 

 

 

Összegezve:

Az ipari botmixerek esetén tehát a napi használat során a legjobb, ha minden rendelkezésünkre álló kényelmi funkciót igyekszünk kihasználni. Ezért fontos, hogy már a botmixer kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy számunkra milyen funkciók szükségesek a munkafolyamatok során.

Egyéb:

Olvassa el többi cikkünket is: https://anvalor.hu/hireink