0 Ft
0 Ft
Blog

5 legfontosabb szempont ipari hűtőgép vásárláshoz

5 legfontosabb szempont ipari hűtőgép vásárláshoz

 

 

A hűtőgépek sajnos nem az olcsó konyhai berendezések közé tartoznak, de ennek oka van, hiszen egy hűtőgép hosszúélettartammal rendelkezik, számos funkciót tartalmazhat és állandó teljesítménnyel kell üzemelnie, hogy a benne tárolt alapanyagok és ételek tartósságát megőrizhessük. Amennyiben a közeli jövőben hűtőgépet vásárolnánk számos szempontot sorra kell vennünk, a megfelelő döntés meghozatalához. Ezen döntés megkönnyítésére most megosztjuk az 5 legfontosabb szempontot ipari hűtőgép vásárlásához.

 

 

Vásárlás szempontjai

Gyakorlatilag az ipari hűtőgépek vásárlása során is ugyanazokat a szempontokat érdemes végigvennünk, amiket az otthonra szánt hűtőberendezések esetén is. Ezek közül a legfontosabbak a: méret, teljesítmény, kapacitás, típus, funkciók, energiafogyasztás.

 

 

Méret

Méret tekintetében nem mindegy, hogy az adott hűtőgép a magasságával, illetve szélességével mekkora területet foglal el a konyha munkaterületéből. A kisebb hellyel rendelkező konyhák valószínűleg a keskenyebb, de magasabb hűtőberendezéseket részesítik előnyben, de például a fagyasztóláda alacsony magassága kompenzálja annak szélességét, így az is kiváló választás lehet. Méret tekintetében tehát először is a konyhahelyiség méreteit érdemes figyelembe vennünk és ahhoz igazítani a választásunkat.

 

 

Kapacitás

A méreten túl kérdéses lehet még a kapacitás is. Előfordulhat ugyanis az, hogy különböző méretű hűtőgépek azonos kapacitással rendelkezhetnek. A szükséges kapacitás meghatározása közel sem olyan könnyű mint például a méret megállapítása. Míg a méret döntően a helyiség fizikai paraméterein alapszik, addig a szükséges kapacitás a konyha napi, illetve heti alapanyag felhasználásától függ. Amennyiben még nem rendelkezünk ez irányú tapasztalattal, akkor érdemes lehet egy szakember segítségét kérni ebben a kérdésben.

 

 

Típus

Gyakran a típus már önmagában is meghatározza bizonyos mértékben a méretet, valamint a kapacitást is. Ahogy korábban említettük egy fagyasztóláda például széltében képes nagyobb helyet elfoglalni, míg egy hűtőszekrény a magasságával tűnhet ki a típusok közül.

 

Hűtőgép vásárlása során ipari hűtőgépek esetén az alábbi típusokkal találkozhatunk a piacon:

 

A különböző típusú hűtőgépekről a „Hogyan válasszak ipari hűtőgépet?” című bejegyzésben olvasható részletesebben.

 

Teljesítmény

Teljesítmény tekintetében az ipari hűtőgépek nagyobb hűtőerővel rendelkeznek, mint az átlag fogyasztóknak szánt berendezések. Arra azonban érdemes figyelni, hogyha nagyobb méretű és kapacitású hűtőgépet szeretnénk vásárolni, akkor a teljesítménye is legyen nagyobb, így biztosítva a megfelelő hűtést az alapanyagoknak és ételeknek.

 

 

Funkciók

Funkciók esetén a legfontosabb kérdés, hogy az adott berendezés rendelkezik-e automatikus leolvasztással, vagy erről nekünk kell időről-időre gondoskodnunk kézi leolvasztással. Az automatikus leolvasztás nagy előnye, hogy ezt a folyamatot a hűtőgép megspórolja nekünk, így nem kell időt és humánerőforrást áldoznunk egy újabb konyhai folyamatra.

 

 

Energiafogyasztás

Energiafogyasztás terén immáron az ipari hűtőgépek is rendelkeznek az átlagos hűtőgépekről ismert energiatakarékos tanúsítványokkal. Ez garantálja a vendéglátóegységek számára, hogy a hűtőberendezések üzemeltetése a lehető legköltséghatékonyabb módon vállal szerepet a mindennapi üzemeltetésből is.

 

 

 

Összefoglalva:

Hűtőgép vásárlása esetén tehát elsődlegesen a saját igényeinket kell górcső alá venni, a vendéglátóegység fizikai adottságai behatárolják a lehetséges méretet, a szükséges kapacitást pedig a konyha teljesítőképessége határozza meg. Ezek pontos ismeretében azonban a hűtőgép vásárlás máris egy sokkal könnyebb kérdéssé válhat bárki számára.

Itt beszerezheti:

Az Anvalor Kft.-nél számtalan hűtőgép közül válogathat!

https://anvalor.hu/termekkategoria/hutes