Szűrés
Gyártó
(12)
Tálcaméret
(12)
(12)
Tálcaférőhely
(2)
(2)
(2)
(2)
(4)
Hűtési mód
(12)
Ár
512 064 Ft - 2 729 382 Ft
0 Ft
0 Ft

Sokkoló hűtő

Sokkoló hűtő - a formát és zamatot megőrző fagyasztás

 

Mi is a hűtés, illetve a fagyasztás? Hűtésről beszélünk minden olyan esetben, amikor valamely közegből hőt vonunk el. Csak úgy, önmagában "hideget csinálni" ugyanis nem lehet. A hőtan második főtétele szerint a hő azonban „magától” csak egy melegebb, vagyis egy nagyobb hőmérsékletű helyről, egy hidegebb, vagyis kisebb hőmérsékletű helyre képes átáramlani. Ellenkező irányú vándoroltatásához munka befektetésére is szükség van. Olyan ez, mint az a fizikai törvény, hogy a víz magától lefolyik a hegyről, de visszafelé már szivattyúzni kell.

Csakhogy, az élelmiszertermékeket a lehető legkíméletesebben kell mélyen lehűteni, hogy kiengedés után ismét frissen és étvágygerjesztően kerülhessenek az asztalra. Ennek előfeltétele a “gyorsfagyasztás” vagy “sokkoló fagyasztás", amihez napjainkban elengedhetetlen kellék a sokkoló hűtő. A sejtekben tárolt víznek nagyon gyorsan kell megfagynia annak érdekében, hogy olyan kisméretű jégkristályok képződjenek, melyek már nem károsítják a sejt szerkezetét.

 

Sorrend:
SOKKOLÓ HŰTŐ, 3 tálcás, elektronikus
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x720
AT03ISO
403 200 Ft + ÁFA
Bruttó (512 064 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 5 tálcás, elektronikus
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x850
AT05ISO
465 000 Ft + ÁFA
Bruttó (590 550 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 3 tálcás, érintőpaneles
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x720
AT03ISO_TH
473 600 Ft + ÁFA
Bruttó (601 472 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 5 tálcás, érintőpaneles
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x850
AT05ISO_TH
520 000 Ft + ÁFA
Bruttó (660 400 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 7 tálcás, elektronikus
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x1260
AT07ISO
627 200 Ft + ÁFA
Bruttó (796 544 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 10 tálcás, elektronikus
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x1260
AT10ISO
680 000 Ft + ÁFA
Bruttó (863 600 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 7 tálcás, érintőpaneles
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x1260
AT07ISO_TH
700 800 Ft + ÁFA
Bruttó (890 016 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 10 tálcás, érintőpaneles
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x1260
AT10ISO_TH
747 520 Ft + ÁFA
Bruttó (949 350 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 15 tálcás, elektronikus
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x1850
AT15ISOP
1 702 400 Ft + ÁFA
Bruttó (2 162 048 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 15 tálcás, érintőpaneles
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x1850
AT15ISOP_TH
1 822 080 Ft + ÁFA
Bruttó (2 314 042 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 20 tálcás, elektronikus
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x2080
AT20ISOP
2 016 000 Ft + ÁFA
Bruttó (2 560 320 Ft)
Részletek
Részletek
SOKKOLÓ HŰTŐ, 20 tálcás, érintőpaneles
Gyártó
Tecnodom
Méret (mm)
750x740x2080
AT20ISOP_TH
2 149 120 Ft + ÁFA
Bruttó (2 729 382 Ft)
Részletek
Részletek

A hőtan második főtétele szerint a hő azonban „magától” csak egy melegebb, vagyis egy nagyobb hőmérsékletű helyről, egy hidegebb, vagyis kisebb hőmérsékletű helyre képes átáramlani. Ellenkező irányú vándoroltatásához munka befektetésére is szükség van. Olyan ez, mint az a fizikai törvény, hogy a víz magától lefolyik a hegyről, de visszafelé már szivattyúzni kell.

Csakhogy, az élelmiszertermékeket a lehető legkíméletesebben kell mélyen lehűteni, hogy kiengedés után ismét frissen és étvágygerjesztően kerülhessenek az asztalra. Ennek előfeltétele a “gyorsfagyasztás” vagy “sokkoló fagyasztás", amihez napjainkban elengedhetetlen kellék a sokkoló hűtő. A sejtekben tárolt víznek nagyon gyorsan kell megfagynia annak érdekében, hogy olyan kisméretű jégkristályok képződjenek, melyek már nem károsítják a sejt szerkezetét.

Ezt semmi mással nem tudjuk elérni, csak és kizárólag sokkoló hűtő alkalmazásával. A hűtés technikája nagyon régóta foglalkoztatta az emberiséget, hiszen nyáron nem kis gondot okozott az élelmiszerek biztonságos tárolása. Erre a jég lehetett a legmegfelelőbb, de azt is ki kellett találni, hogyan állítson elő az ember 35 fok forróságban vízjeget? Kezdetben ezt úgy oldották meg, hogy a télen keletkezett jeget tárolták erre a célra, mert rájöttek, hogy a pincében, mélyen ásott vájatokban, szigetelt tárolókban a jég megőrzi szilárd halmazállapotát.

Nagyszüleink elbeszéléseiből tudjuk, olykor a háziasszonyok is hozzájuthattak, mert nagyobb településeken szekérről árulták nyáron a jeget. Ma már erre nincs szükség, mert a sokkoló hűtő leegyszerűsíti az élelmiszerek minőséges tárolását, sőt, mindez úgy érhető el, hogy sem a formáját, sem az ízét nem veszíti el a zöldség és gyümölcsféle sem! Míg a hűtőszekrény első darabját állítólag 1918-ban, Detroitban adták el, a karrierje máig töretlen, de funkcióját a Sokkoló hűtő tovább tökéletesítette.

Mesterséges hűtésre a legtöbbet használatos eszközök a hűtőgépek és hűtőberendezések maradtak, de jelenünk egyik szenzációja mégis a sokkoló hűtő, amely csodaszerkezet a hűtőszekrény és a mélyhűtés technológiájának nagyszerű továbbfejlesztése. Ma már cukrászatban, étteremben, és minden vendéglátóhelyen nélkülözhetetlenek a gyorshűtők, melyek lehetővé teszik az előírásoknak megfelelő, minőséges fagyasztást. A sokkoló hűtő használatával jelentős idő és pénz takarítható meg.

Webáruház készítés