0 Ft
0 Ft
Blog

Nagykonyhai berendezések választéka

A nagykonyhai berendezések választéka ma már szerencsére igen széles, hiszen a vendéglátóegységnek számos téren és számos célra kell megfelelő megoldást kínálni, hogy az adott munkafolyamatok egyszerűbbé válhassanak. Egy-egy jól megválasztott nagykonyhai ugyanis komolyabb összegeket is megspórolhat a vállalkozások számára. Az alábbiakban ezért azzal foglalkozunk milyen téren is érdemes böngésznünk a nagykonyhai berendezések választékát.

Nagykonyhai berendezések típusai

 

Talán a legegyszerűbb csoportosítása a nagykonyhai berendezéseknek, ha sorra vesszük, hogy milyen feladatok ellátására is alkalmasak ezek az eszközök. Ez már csak amiatt is fontos, hiszen mi magunk is első sorban ez alapján fogunk választani. Alapvetően nagykonyhai gépek terén megkülönböztethetünk így:

  • sütésre főzésre
  • hűtésre
  • fertőtlenítésre
  • előkészítésre alkalmas berendezéseket.

 

 

Nagykonyhai berendezések sütésre-főzésre

 

A nagykonyhák életében a sütésre és főzésre alkalmas berendezések nélkül szinte elképzelhetetlenek a mindennapok. Az alap tűzhelytől kezdve a speciális feladatok ellátásra szakosodott berendezésekig minden megtalálható ebben a kategóriában.

Ipari tűzhely és főzőlap

A konyhai sütés-főzés alapköve az ipari tűzhely, illetve főzőlap. Ezek között megtalálhatók az elektromos ás a gázüzemű verziók is. Azonban manapság már inkább az elektromos verziók a népszerűbbek, köszönhetően a gazdaságosabb fenntartásnak.

Ipari olajsütő

Az ipari olajsütők a leginkább alkalmasak burgonya, hal, zöldség, sütésére, a nagykonyhai használattól egészen a büfé, büfékocsiban történő üzemeltetésig. Az élelmiszerek sütése olajban, zsírban jóval hatékonyabb ételkészítést tesz lehetővé, mert az élelem a berendezésben alkalmazott folyadékkal közvetlenül érintkezik.

Nagykonyhai hűtőberendezések

 

A különböző alapanyagok tárolása kiemelten fontos a nagykonyhák esetében. Ehhez szerencsére számos különböző méretű és teljesítményű ipari hűtőberendezés áll rendelkezésünkre. A klasszikus fagyasztóládától fogva, a kombinált berendezéseken át, egészen az innovatív megoldásokig minden fellelhető a hűtés szakterületén a konyhákban is.

Hűtőszekrény

A hűtőszekrény a tűzhelyekhez hasonlóan szintén azon berendezések táborába tartozik, mely nélkül a konyha működésképtelenné válna. Természetesen különböző méretekkel találkozhatunk az igényekhez is igazodva. A kisebb kivitelű pár száz literes verzióktól egészen a 900 literes kivitelig terül a kínálat.

Sokkoló hűtő

A sokkoló hűtő, tulajdonképpen a hűtőszekrény és a mélyhűtés technológiák továbbfejlesztése. Ma már a cukrászdákban, éttermekben, és minden vendéglátóhelyen nélkülözhetetlenek a gyorshűtők, melyek lehetővé teszik az előírásoknak megfelelő, minőségi fagyasztást.

Fertőtlenítő berendezések az ipari konyhában

 

Az nagykonyhai fertőtlenítésre alkalmas berendezések szintén elengedhetetlen kellékei a konyha mindennapoknak. Egy-egy ipari mosogatógéppel nem csak időt spórolhatunk, de akár munkaerőt is átcsoportosíthatunk, ami miatt már megérheti beruházni egy ilyen berendezésbe.

Tányér- és pohármosogató

A klasszikus fronttöltéses tányér-és pohármosogatógépek elengedhetetlen kellékei lehetnek a munkafolyamatoknak. Ezeknél a gépeknél a személyzetnek mindössze annyi a dolga, hogy a koszos edényeket és poharakat behelyezze, majd a gépet elindítva pár perc múlva már ki is vehetjük a tiszta étkező eszközöket.

Nagykonyhai előkészítő berendezések

 

A megfelelő előkészítés minden minőségi étel alapja. Éppen ezért ha minőségi módon dolgozzuk fel az alapanyagot, akkor azt az étel is meghálálja ízeivel.

Ipari botmixer

A botmixer multifunkciós felhasználhatósága miatt roppant népszerű konyhai eszköz. Segítségével levesek, öntetek, szószok is könnyedén készíthetők.

Emellett az ipari botmixerek használhatók habverő fejjel is, aminek segítségével krémeket, habokat is készíthetünk. Ezáltal tehát egyetlen eszközzel több fajta étel is könnyedén elkészíthetővé válik.

Húsdaráló

A húsdarálás egy alapvetően idő- és energiaigényes konyhai feladat. Szerencsére a nagyteljesítményű húsdarálóknak hála ma már ez a feladat is leredukálható a nagykonyhák számára. Az alapanyag behelyezésén kívül nekünk nincs is más dolgunk, a többit az erős motor elvégzik helyettünk.

Összegezve:

A nagykonyhai berendezések választéka tehát igen szélesnek mondható. Gyakorlatilag minden egyes munkafolyamathoz kapcsolódóan megtalálhatjuk a tökéletes ipari megoldást egy-egy nagykonyhai berendezés képében.