0 Ft
0 Ft

Blog

    

Egyre gyakrabban találkozhatunk velük benzinkutakon és gyorséttermekben, de most már éttermekben is mind többször használják őket. A nagysebességű sütő (gyakran gyorssütőnek is nevezik) egy nagy teljesítményű, professzionális, kompakt vendéglátóipari készülék, amely egyszerre többféle ételkészítési módszert kombinálva sokkal gyorsabban süt, mint a hagyományos légkeveréses sütők vagy grillsütők.

   

Akiket aktívan foglalkoztat a vendéglátásban való vállalkozás gondolat, vagy akik már bele is kezdtek, azok már bizonyára szembesültek a higiénia szerepével az edények és egyéb konyhai eszközök tisztítása során. Joggal merül fel a kérdés, hogy ezt miként is biztosíthatjuk kézi, vagy gépi erővel. Utóbbi esetében nem árt képben lenni, hogy mi a nagykonyhai mosogatógép is. Az alábbiakban ezzel foglalkozunk részletesebben.

A sokkoló hűtők egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek a vendéglátóegységek, cukrászatok, és az ipari konyhák terén is. Ezt leginkább speciális működésüknek köszönhetik, de hogy mi is pontosan a sokkoló hűtők működési elve, azt az alábbiakban foglaltuk össze kicsit részletesebben.

A vendéglátóipari berendezések garanciája egyfajta biztos pont az éttermek és konyhák számára, hogy a megvásárolt nagykonyhai gép egy esetleges hibája esetén is kínálkozik megoldás. Bár páran biztosan úgy próbálnak faragni a költségeken, hogy olcsóbb, de cserébe kevesebb garanciával rendelkező gépeket szereznek be, de ez hosszú távon komoly problémákat is szülhet a vállalkozások számára.

A nagykonyhai berendezések választéka ma már szerencsére igen széles, hiszen a vendéglátóegységnek számos téren és számos célra kell megfelelő megoldást kínálni, hogy az adott munkafolyamatok egyszerűbbé válhassanak. Egy-egy jól megválasztott nagykonyhai ugyanis komolyabb összegeket is megspórolhat a vállalkozások számára. Az alábbiakban ezért azzal foglalkozunk milyen téren is érdemes böngésznünk a nagykonyhai berendezések választékát.

Egy konyha esetében a higiénia kiemelten fontos, ezért mindenképp érdemes bizonyos elemekre kiemelten figyelni. A valóban tiszta és kórokozómentes konyhai ismérvei között tehát az alábbi néhány dolog tisztaságára mindenképp érdemes komoly hangsúlyt fektetni.

A mosogatógépek rendkívül hasznos és megbízható gépek a konyhákban. Beszélhetünk otthoni konyháról, vagy nagy ipari mennyiséggel dolgozó nagykonyháról a mosogatógépek mindenhol meg jelenhetnek. Rengetegen ismerik és használják ezeket a berendezéseket, de ennek ellenére mégsincsenek tisztában a mosogatógépek működésével. Ebben a cikkben a legmegbízhatóbb társról lesz szó a konyhában, az ipari mosogatógépről.

Az étterem profi működéshez szükség van hangulatos környezetre, ahol a vendég jól érzi magát, és profiknak való konyhai gépekre, hogy a szakemberek a legjobb ebédet és vacsorát készíthessék el, a legrövidebb idő alatt.

A tulajdonos és a szakemberek számára időt spórol meg, és fölösleges javítási költségeket, a minőségi éttermi felszerelés.

Lessünk be a kulisszák mögé! Mire van szüksége egy jó étteremnek?

A jó étteremben a vendég szeretne finomat enni, szép és biztonságos körülmények között. Ehhez megfelelő berendezés, jó szakember gárda és profi, ipari konyhai gépekre van szükség.

Nézzük, mire van szüksége pontosan egy jó étteremnek Sopronban ahhoz, hogy a vendégek elégedetten, jó érzéssel távozzanak, és minél gyakrabban visszalátogassanak?

Az élelmiszeriparban és a vendéglátásban számos követelménynek kell megfelelnie, ha valóban minőségi szolgáltatást kíván nyújtani az adott vállalkozás. Ezek egy jelentős része a munkaterület, a munkafolyamat és a munkavégzés körülményeinek meghatározására fókuszál. Éppen ezért az alábbiakban összegyűjtöttük 5 élelmiszeripari előírást a munkahelyeken, amit mindenképp érdemes betartani.

Az ipari dagasztógépek számos területen könnyíthetik meg a mindennapi munkát, így nem meglepő, hogy bármely vendéglátóegységként funkcionáló vállalkozás eszközparkjában megtalálhatjuk. Ennek oka, hogy komoly teljesítményt kaphatunk, amivel több féle ételt is készíthetünk. Nem csoda, hogy mindenhol megtalálhatjuk, ahol tésztát készítenek, de az alábbiakban összegyűjtöttük, pontosan hol is van szükség ipari dagasztógépekre.

2020.09.23 19:10

Az ipari dagasztógépek számos előnyös tulajdonsággal és képességgel rendelkeznek, amit bizonyosan megtapasztaltak, vagy megtapasztalhatnak azok, akik ilyen gépet használnak vendéglátóegységeikben. Ahhoz hogy megérthessük az ipari dagasztógépek előnyeit, az alábbiakban összegyűjtöttük a leglényegesebb tulajdonságokat e gépek kapcsán.

Egy ipari dagasztógép működése a nagykonyhák esetében nagy könnyebbséget hozhat a mindennapokban, hiszen segítségükkel egyszerűbbé válhatnak a munkafolyamatok is. Ehhez természetesen érdemes megbízható gyártó termékét választani, amiben az anvalor.hu bárki segítségére lehet!

A megfelelő dagasztógép beszerzése fáradtságos és alapos utánajárást követel. Az ideális gép kiválasztása után, gondolhatnánk, hogy hátra is dőlhetünk, ám ez koránt sincs így. Ennek oka pedig nem más, mint hogy ma már találhatunk számos extra alkatrészt is ipari dagasztógépekhez. Ezek egy része már új gép vásárlásakor is új lehetőségeket nyithatnak számunkra, de egy-egy meghibásodás esetén is találhatunk pótalkatrészt, ha a megfelelő forrásból próbálkozunk.

 

A sous vide eljárás lassanként meghódítja a világot. Már nemcsak a sztárséfek konyhájában, hanem egyre több otthonban is megtalálható sous vide gép. Emellett éttermek is előszeretettel használják. Cikkünkben bemutatjuk a sous vide lényegét, különös tekintettel a sous vide gép szerepére.

Te is szeretnél zamatos, omlós húsokat és más ízletes ételeket készíteni? A legújabb gasztro trend, a sous vide Neked való! A sous vide gép segítségével egyenletes hőfokon készülhetnek ételeink, ettől kiváló ízélményben lesz részünk. Cikkünkből megtudhatod, mi az eljárás lényege és hogyan próbálhatod ki.

A megfelelő főzőzsámoly kiválasztása roppant fontos, hiszen egy konyha mindennapjaiban, egy kitelepülés alkalmával, vagy egy családias kinti sütögetés alkalmával is problémát jelenthet, ha nem az ideális főzőzsámolyt választjuk ki. Az alábbiakban éppen ezért a megfelelő főzőzsámoly kiválasztásához igyekszünk segítséget nyújtani.

Egy-egy kitelepülés komoly erőfeszítéseket igényelhet bármely vendéglátóegység számára. A különböző rendezvények, fesztiválok, események vendégseregletének ellátása nem egyszerű feladat, főleg ha figyelembe vesszük, hogy a higiéniai elvárásoknak is meg akar felelni az adott vendéglátó vállalkozás. A szükséges eszközök tárháza emiatt széles lehet, de az alábbiakban összegyűjtöttük a kitelepülések alapeszközeit, amiket mindenképp érdemes bevetni.

2020.08.15 17:27

Az ipari rostlapok típusait vizsgálva számos különböző berendezést elkülöníthetünk, attól függően mi alapján is szeretnénk elhatárolni az egyes típusokat. Például az energiaellátás, vagy a sütőfelület kialakítása szerinti megkülönböztetés is jó megközelítés lehet, de egyesek számára más szempontok szerint is megkülönböztethetjük a rostlap típusokat. Az alábbiakban ezeket a típusokat gyűjtöttük egy csokorba könnyebb átláthatóság kedvéért.

A sült húsok elkészítése igazi kihívás is lehet a megfelelő eszközök hiányában. A rostlapok megléte például elengedhetetlen, ha valóban zamatos, mégis átsült húsokat kívánunk készíteni. Azonban ahogy már oly sok mindenben, úgy a rostlap kínálatban is széles választékkal találkozhatunk. Ilyenkor joggal merül fel a kérdés, hogy hogyan válasszunk ipari rostlapot? Az alábbiakban ezt a kérdést igyekszünk megválaszolni.

A vízlágyítás fontos téma a vendéglátásban, hiszen hosszútávon számos kellemetlenségtől és plusz költségtől óvhat meg számos vállalkozást. Sokan mégis elhanyagolják a vízlágyítási folyamatokat, ami akár a mosogatógépek, mosógépek, vagy a kávé- és jéggépek meghibásodásához is vezethet. Ezt elkerülendő az alábbiakban összegyűjtöttük miért is fontos a vízlágyítás a vendéglátásban is.

Az ipari szereplők számára a sikeresség kulcsfontosságú, ehhez pedig számos tényezőn vezethet az út. Az első lépés azonban mindig az alapoknál kezdődik, ezért a kezdő vállalkozások esetében mindenképp jó, ha tisztában vagyunk azzal, mi az ami egy gyárból nem maradhat ki, már az indulás pillanatában sem, hiszen ezeken állhat a cég sikere vagy bukása is. Az alábbiakban ezzel a témával foglalkozunk.

A mosogatógépek a vendéglátásban ma már elengedhetetlen eszközök, hiszen nagymértékben megkönnyítik és felgyorsítják a konyhai folyamatokat. Nem meglepő módon tehát nagy a kereslet a mosogatógépekre a vendéglátás területén, amit a gyártók igyekeznek is kielégíteni, aminek köszönhetően számos formában és funkcióval rendelkező géppel találkozhatunk.

2020.06.25 11:57

A jéggép első ránézésre úgy tűnhet, hogy egy nagyon specifikus készülék, melyre csak a bároknak lehet szükségük a jeges italok szervírozásához, ám ez igen távol áll a valóságtól. A jéggép ugyanis szintén azon konyhai eszközök táborába tartozik, mellyel nagyon egyszerűen szélesíthetjük a konyhai kínálatot. Ezt szemléltetendő arra keressük a választ mire is jó a jéggép, és milyen rejtett felhasználási területei lehetnek.

A higiénia a vendéglátásban talán mondanunk sem kell milyen fontos tényező, ám előfordulhat, hogy egyes vendéglátóegységek ezeket a higiéniai tényezőket figyelmen kívül hagyják, vagy nem fektetnek rá akkora hangsúlyt, mint szükséges lenne. Ennek a témának a fontossága miatt az alábbi cikkben a vendéglátást érintő higiéniai elvárásokról gyűjtöttük össze a lényeges információkat.

2020.06.22 17:24

A hűsítő italok a bárokban az alapvető kínálat részének tekinthetők. Ez főként a nyári hőségben iga, amikor jó eséllyel minden vendég hideg ital fogyasztására vágyik. Ennek az igénynek a kielégítésére azonban mindenképp érdemes néhány alapvető konyhai berendezés beszerzése. Az alábbiakban ezeket vesszük sorra részletesebben.

Az ipari mikrohullámú sütők funkcióiban számos olyan módot találhatunk, mely a gyorsabb gördülékenyebb konyhai munkát hivatott célozni. Ezek a funkciók ráadásul ma már az egyszerűbb lakossági felhasználásra szánt berendezésekben is megtalálhatók. A következőkben ezekkel a funkciókkal foglakozunk részletesebben.

Sokan nem tudják, de street food édességként a gofrival is találkozhatunk. Ennek az ételnek több változatát is ismerhetjük kezdve a klasszikustól, a különlegesebb sós gofriig. Az alábbiakban ezzel az ételkülönlegességgel foglalkozunk részletesebben.

 

A nyárról mindenkinek a forróság és a kánikula jut eszébe. A nyári melegben pedig mindenki így, vagy úgy de szeretné hűsíteni szervezetét. Egyesek hidegebbnél hidegebb cukros, szénsavas italokkal szeretnék kompenzálni a forróságot, ám ennél egy sokkal jobb módot is választhatunk. Az egészséges turmixok nyárra is elérhetők mindenki számára, amik nem csak hűsítenek és szomjat oltanak, de a vitaminpótlásról is gondoskodnak. Éppen ezért most a nyári turmixok titkaival foglalkozunk.

 

A kürtöskalács ma már szinte elengedhetetlen kelléke minden fesztiválnak és utcai rendezvénynek, de a hétköznapokban is könnyedén megtalálhatjuk egyes boltok bejáratában az e ételkülönlegességre specializálódott sütödéket. Az alábbiakban éppen ezért bemutatjuk ezt a népszerű fesztivál snack-et, a kürtöskalácsot.

2020.05.13 12:53

Talán nincs is olyan ember a világon, aki ne részesítené előnyben a házi íz világot és a házilag készített ételek zamatát az előre legyártott, futószalagról legördülő ételekkel szemben. Ez a házi tésztaételek esetében talán még inkább igaz, hiszen egy kézzel gyúrt tésztából készült ételnek nincs párja világon. Ezt már számos étterem is felismerte, emiatt ők maguk is igyekeznek saját készítésű házi pasztával az étterembe csábítani a fogyasztókat.

A dinsznóvágás és a kinyert húsból való hurka- és kolbásztöltés régi magyar hagyománynak is tekinthető, ami a maga módján közösségformáló hatással is bírt a korábbi időkben. A mai modern világban viszont ez is egyre inkább háttérbe szorul. Sok hagyományőrző konyha azonban szeretné megőrizni a régi magyar ízeket. A hurkatöltés nagykonyhai módjára az ipari kolbász- és hurkatöltők adnak lehetőséget a vendéglátók számára.

2020.04.20 11:14

 

 

A grillezés, vagy más néven nyílt lángon történő ételkészítés mondhatni egyidős az emberiséggel, de természetesen ma már ez is igazodott a fogyasztói társadalom igényeihez. A modern grillező eszközöknek köszönhetően a grillezés nagyméretekben is könnyedén kivitelezhető, ami a vendéglátóegységek, de a nagyobb háztartások számára is nagy mértékben leegyszerűsíti a dolgok menetét.

 

 

Azok akik még nem találkoztak a vákuumos csomagolás technológiájával, azokban joggal merülhet fel a kérdés, mik azok az ipari vákuumcsomagoló gépek? Ennek megválaszolására érdemes képbe kerülni magának a folyamatnak a lépéseivel, a technológia előnyeivel, valamint a különböző típusú gépek ismérveivel is. Az alábbi cikkben ezekkel foglalkozunk részletesebben.

 

 

 

 

A rozsdamentes ipari kézmosók elengedhetetlen kellékei minden nagykonyhának, hiszen általuk biztosítható a megfelelő higiéniai szabályok betartása. Szerencsére ma már az egyszerű csappal ellátott kézmosótól kezdve a külön kapcsolóval működő verziókig minden megtalálható a kínálatban. Az alábbiakban a megfelelő ipari kézmosó kiválasztásához nyújtunk némi segítséget.

 

 

 

 

Minőségi bárgépet keres, hogy vendégei számára a legjobb szolgáltatást nyújthassa? Ehhez a legjobb, ha megbízható, szakértő forrástól kér segítséget. Az anvalor.hu webáruház polcain számos hasonló funkciójú gépet találhat, melyek egytől-egyig mind minőségi és ismert gyártótól származnak. Amennyiben megbízható gépek után kutat, most összegyűjtöttük a teljes listát bárgépekről az Anvalor kínálatában.

 

2020.03.22 16:46

 

 

Az ipari botmixerek előnyei között olyan tulajdonságokat találhatunk, mint a kompaktság, hosszú élettartam, nagy teljesítmény, valamint multifunkcionalitás. Az alábbiakban ezeket az előnyöket vesszük át részletesebben, hogy miért is éri meg ipari botmixert vásárolni bármely kis,- vagy nagykonyhába.

 

 

 

2020.03.05 12:47

 

 

A nagykonyhák számára a nagykapacitású ipari húsdarálók számos előnyt biztosítanak, melynek hála a konyhai folyamatok is jóval könnyebbé válhatnak. Erre garanciát jelent a megnövelt teljesítmény és a minőségi kivitel is. Az alábbiakban éppen ezért az ipari húsdarálók előnyeivel foglalkozunk részletesebben.

 

 

10 szükséges nagykonyhai gép

 

 

Nagykonyha nem működhet ipari berendezések nélkül. Ezek a berendezések teszik lehetővé, hogy gyorsan, hatékonyan tudjon elkészíteni az adott konyha szinte bármilyen ételt. Természetesen a különböző gépeknek se szeri, se száma. Az alábbiakban azonban összegyűjtöttünk 10 szükséges nagykonyhai gépet, mely szinte biztos, hogy minden konyhában megtalálható.

 

Egy sikeres nagykonyha összetevői

 

 

Egy sikeres nagykonyha összetevőihez nem elegendő csupán egy területre koncentrálni. A legjobb konyhák mindennapjaiban a technikai felszereltség, az erőforrás menedzsment és a szervezettség egyaránt elengedhetetlen. Ezek együttállása már jó úton haladhatunk egy valóban jövedelmező és minőségi szolgáltatást nyújtó vendéglátóegység üzemeltetéséhez.

2020.02.15 11:40
A legjobb pizzériák titkai

 

 

Valószínűleg mindannyian kóstoltunk már rossz, és kiváló pizzát is életünkben. Adott pillanatban bármelyikkel is lenne dolgunk, biztosan felmerült bennünk, hogy mitől is lett olyan, amilyen végül elénk került. Talán az alapanyag minősége, vagy a szakács hozzá nem értése, esetleg az elkészítésre szánt idő lehet a befolyásoló tényező. Nos, az alábbiakban összegyűjtöttük, hogy vajon mi is lehet a legjobb pizzériák titka. Ahol ugyanis az alábbiakra nagy hangsúlyt fektetnek, ott a pizza már rossz nem lehet.

Hogyan használjuk a bár-turmixgépet?

 

 

A legtöbb minőségi étterem és vendéglátóegység kínálatából nem hiányozhatnak a zamatos, ínycsiklandozó, vagy éppen különleges italok, koktélok, smoothie-k. Ezek elkészítéséhez azonban a szakértelem mellett fontos, hogy egy megfelelő bár-turmixgép is rendelkezésre álljon. Az alábbiakban azzal foglalkozunk, hogy ezeknek a gépeknek milyen előnyei vannak egy vendéglátóegység számára és hogyan is használjuk a bár-turmixgépeket, hogy a maximumot hozzuk ki belőlük.

Hogyan válasszunk ipari sütőt?

 

 

 

Az ipari sütő egy olyan eszköz, mely mondhatni nélkülözhetetlen a gyors és hatékony munkához. Azonban ahogy az otthoni konyhákba, úgy az éttermi konyhákba sem egyszerű a megfelelő sütő kiválasztása. Az alábbiakban éppen ezért arra keressük a választ, hogyan válasszunk ipari sütőt konyhánk számára.

 

Hogyan használjuk az ipari botmixert?

Az ipari botmixerek számos fronton megkönnyíthetik egy konyha életét. Hiszen amellett, hogy rendkívül erőteljesek, kompakt méretűek és több feladat ellátására is alkalmasak. Használatuk sokban hasonlít az otthoni feladatokra szánt botmixerekéhez, azonban itt ténylegesen ipari méretekben gondolkozhatunk. Az alábbiakban éppen ezért arra keressük a választ, hogyan használjuk az ipari botmixereket a legmegfelelőbben.

2020.01.10 10:05
Jéggép előnyei

 

Egy jéggép megléte minden olyan vendéglátó egység számára nélkülözhetetlen, ahol italokat, koktélokat szolgálnak fel napi szinten. Ezek a berendezések képesek biztosítani a megfelelő mennyiségű jeget, mindezt ráadásul kiváló minőségben. A jéggépek előnyeit az alábbi cikkben igyekszünk maradéktalanul összefoglalni.

 

 

2020.01.02 18:45
Mire jó a sokkoló hűtő?

 

 

Akik komolyabban beleásták már magukat a vendéglátás rejtelmeibe, azok a hűtőszekrények legkülönfélébb válfajaival találkozhattak már. Egy valódi minden igényt kielégítő nagykonyha számára természetesen egy sokkolóhűtő sem maradhat ki a sorból, ha a megfelelő felszereltségről esik szó. Azonban sokan nem is tudják pontosan mire jó a sokkoló hűtő és milyen előnye is származhat egy vendéglátóegységnek a használatából. Éppen ezért az alábbi cikk ezzel a témával foglalkozik.

 

 

5 legfontosabb szempont ipari hűtőgép vásárláshoz

 

 

A hűtőgépek sajnos nem az olcsó konyhai berendezések közé tartoznak, de ennek oka van, hiszen egy hűtőgép hosszúélettartammal rendelkezik, számos funkciót tartalmazhat és állandó teljesítménnyel kell üzemelnie, hogy a benne tárolt alapanyagok és ételek tartósságát megőrizhessük. Amennyiben a közeli jövőben hűtőgépet vásárolnánk számos szempontot sorra kell vennünk, a megfelelő döntés meghozatalához. Ezen döntés megkönnyítésére most megosztjuk az 5 legfontosabb szempontot ipari hűtőgép vásárlásához.

 

 

Hogyan válasszak ipari hűtőgépet?

 

 

Ahogy minden ipari konyhai eszköz esetén, úgy az ipari hűtőszekrényeknél is fontos, hogy előre tudjuk milyen funkcióra és kapacitásra van szükségünk. Ezek alapján már el tudjuk dönteni hűtőszekrény vásárlás előtt, hogy milyen típusra is lesz szükségünk. A hűtőszekrény vásárlás tehát nem egyszerű téma, de az alábbi cikkben bővebben kifejtjük, hogyan válasszunk ipari hűtőgépet egy nagykonyha számára.

 

 

Hogyan válasszak ipari mosogatógépet?

 

 

Minden nagy konyhának a működéséhez elengedhetetlen és fontos tényező az edények, poharak, evőeszközök, valamint egyéb konyhai eszközök tisztasága. A piszkos evőeszközök ugyanis a vendégek, és az élelmiszerbiztonsági és higiéniai ellenőrző felügyeletek sem szeretik. Éppen ezért ha egy konyha tulajdonosa azt szeretné, hogy üzlete fejlődjön, ezzel együtt pedig egyre több vendéget tudjon kiszolgálni elkerülhetetlenné válik egy ipari mosogatógép megvásárlása. Az alábbiakban arra keressük a választ hogyan is válasszunk az ipari mosogatógépek kínálatában.

 

 

MENNYIBŐL LEHET MA ELŐÁLLÍTANI EGY MARGHERITA PIZZÁT?

Az 1-es táblázatban rögzítettük, hogy a tésztamennyiségünkből 8 db pizzát tudunk készíteni, és az egy pizzagombócra eső alapanyaghányadunk magas minőségű alapanyagok használata esetén 0,26 Euro, míg alacsony árfekvésű alapanyagok esetén 0,125 Euro. Most pedig hozzáadjuk a paradicsomot, mozzarellát és bazsalikomot.

MENNYI ENERGIÁT FOGYASZT EGY BÁR, EGY ÉTTEREM VAGY EGY PIZZÉRIA?

MINDEKIT fogalalkoztat a téma. Vajon MENNYIT ???

 

A készülékek hatékonysága közti eltérés jelentheti az energiafogyasztásban és a rezsiszámlákban megmutatkozó különbséget: a témában az Olasz Vendéglátósok Szövetsége (FIPE) hívta össze a rimini SIGEP kiállítás alkalmából a vezető készülékgyártókat közös együttgondolkodásra a jövőről. Kutatásfejlesztés a megtakarítás jegyében a címe a rendezvény ideje alatt megrendezett összejövetelnek.

OMLÓS SÜLTEK - ÍZLETES ZÖLDSÉGKÖRETEK

Sütés-párolás

 

Napjainkban még a professzionális szakácsok is gyakran részesítik előnyben a régi-új főzési technikát, a gőzsütést. Az úgynevezett gőzpároló segítségével készült ételek egy olyan sütőben sülnek, amelyben valójában a forró levegő segítségével lehet elérni a megfelelő hatást, és általa omlósra sül a hús, és nagyon ízletesre lehet párolni a zöldséget.

2018.10.19 13:00
NAGYKONHYA

Nagy mennyiség, magas színvonal

 

Kisvendéglőkben akár egyetlen szakács is képes kiszolgálni a vendégeket, hiszen a kettesben vagy kisebb társasággal érkezők nyugodtan megvárják a kiszolgálást, mert addig is egymásra figyelhetnek. Vannak azonban olyan nagyszabású rendezvények, tömeges események, amikor nem csupán tucatnyi, hanem több száz, akár ezer vendéget is egy időben kell étkeztetni.

 

2018.10.19 12:31
NAGYKONYHAI BERENDEZÉSEK

A vendéglátás is lehet jó üzlet

A vendéglátás is lehet jó üzlet, még napjainkban is! Különösen igaz ez akkor, ha senki és semmi nem tántorítja el az embert attól, hogy azzal foglalkozzon, amihez a legjobban ért, és amit a legjobban szeret tenni.

 

2018.10.19 11:57
VENDÉGLÁTÓI BERENDEZÉSEK

Hogyan javítható a vendéglátás minősége?

A vendéglátás soha nem volt egyszerű feladat, főleg akkor, ha folyamatosan próbáljuk fenntartani az étterem vagy vendéglő színvonalát, esetleg emelni akarjuk azt. A kiszolgálás minősége sokmindenen múlik, de végső soron a konyhai munka alapozza meg azt, hogy hogyan tekintenek majd ránk vendégeink.

2018.10.19 11:26
VENDÉGLÁTÓIPARI GÉPEK

Egy eredeti ötlet a vendéglátásban is csak sikert hozhat!

 

Bármilyen vállalkozásba kezdene az ember, mindjárt le is beszélhetné magát róla, mert ha alaposan körülnéz a környezetében, a legelső, ami szembetűnhet, hogy szinte minden tevékenységből túlkínálat van a piacon. Csakhogy ez nem lehet szempont akkor, amikor egy igazán eredeti ötlettel áll elő valaki.

2018.10.19 11:12
NAGYÜZEMI KONYHAGÉPEK

Sokat – kiváló minőségben

 

Egy-egy háztartásban, vagy kisebb étteremben – könnyebben kísérleteznek a szakácsok jobbnál, jobb ételkülönlegességgel. Ha ugyanezt egy tömeges étkeztetésben is el szeretnék érni, már jóval nehezebb dolguk van.

2018.10.19 10:59
HA FONTOS A TERMÉSZETES ÍZ

A profik módszere - Sous Vide

 

Ön tudja, mit jelent? Ez a különleges hangzású (fonetikusan szúvíd) meghatározás egy ételkészítési, pontosabban ételfőzési forma, amihez – mint sok egyéb módszerhez, például a kukta vagy grillsütő – speciális készülékre van szükség.

 

 

ARCOS - PROFI KONYHAI KÉSEK

Professzionális Szakácskések

Az ipari konyhákban, cukrászatokban elengedhetetlen a minőségi eszközök használata, ugyanis megfelelő kellékek híján a konyhai munka jelentősen megnehezülhet. Válassza olyan gyártók termékeit, melyek a vendéglátóipari eszközeiket a dolgozók szemszögéből alakították ki.

TARTÓSÍTÁS ÉS TÁROLÁS - LEVEGŐMENTESEN

Vákuumcsomagoló

 

Mind a saját háztartásban, mind pedig olyan vállalkozásban, amelyben élelmiszerrel dolgoznak, nagyszerű szolgálatot tehet egy jól megválasztott vákuumcsomagoló és a hozzá tartozó vákuumtasakok. Ha azt kérdezi, vajon miért volna szüksége rá, a válaszunk rövid és egyszerű: hogy minél tovább megőrizhesse az élelmiszereket anélkül, hogy hamar romlásnak indulnának!

2018.10.19 09:45
VENDÉGLÁTÓ GÉPEK

Szükség van kiváló nagykonyhai berendezésekre

 

Ha valaki, a háziasszonyok, szakácsok mindenképpen tudják, hogy az ízletes ételek elkészítéséhez elsősorban a kiváló nyersanyagok, a remek receptek, valamint – nem utolsó sorban – a megfelelő eszközök is elengedhetetlenek. Őseinknek talán elegendő volt a jó meleg kemence, meg a forró tűzhely ahhoz, hogy nagyszerű ebéddel és vacsorával lepjék meg a családot.

2018.10.19 09:31
BÍZD MAGAD AZ ANVALOR-RA!

Ipari Konyhatervezés - Nagykonyhai Gépek

Konyhatechnológiában az élen! Egy gondosan megtervezett ipari konyhával, a helyiség adottságainak maximális figyelembevételével és kihasználásával a konyhai folyamatok hatékonyabbá, gördülékenyebbé tehetőek.

AZ IPARI SÜTŐ - EGY KONYHA LELKE

Az ipari sütő

 

A legtöbb ember, aki étteremben étkezik, elsősorban a frissensült húsokra esküszik, mert azokat mindig közvetlenül a készítésük után, azonnal tálalják, így mindig forrón és ízletesen kerülhet a vendégek elé. Ám, ahhoz, hogy egy étteremben valóban a legjobb sülteket fogyasszák el a megrendelők, nem csak kiváló alapanyagok kellenek, hanem megfelelő ipari sütő is szükséges, hiszen nem mindegy, milyen módon, és mennyi ideig készül el a frissensült szelet, akár a tűzhelyben, akár roston, vagy lapsütőn sül puha-ropogósra.

2018.10.17 15:53
FOGD ÉS EDD!

Ez az étterem hagyja, hogy te magad fogd ki a vacsorád!

Hogyan lehetsz 100 %-osan biztos abban, hogy a hal amit eszel friss? Nos, fogd ki saját magadnak! Egy hamarosan nyíló New York-i étterem megengedi hogy Te magad halászd ki a vacsorád, egy medencéből, mely szintén az étteremben van, és ha sikeresen kifogtad, akciós áron lehet a Tiéd.

2018.10.17 14:47
INDUKCIÓS FŐZŐLAP

Az indukciós főzőlap előnyei

Az indukciós főzőlapoknál, az elektromos és gáz főzőlapokkal szemben nem a főzőlapon keletkezik a hő, hanem az edényben. Az indukciós főzőlapok a mágnesesség elvén működnek, a működéshez speciális edényekre van szükség.