0 Ft
0 Ft
Blog

Hol van szükség ipari dagasztógépre?

Az ipari dagasztógépek számos területen könnyíthetik meg a mindennapi munkát, így nem meglepő, hogy bármely vendéglátóegységként funkcionáló vállalkozás eszközparkjában megtalálhatjuk. Ennek oka, hogy komoly teljesítményt kaphatunk, amivel több féle ételt is készíthetünk. Nem csoda, hogy mindenhol megtalálhatjuk, ahol tésztát készítenek, de az alábbiakban összegyűjtöttük, pontosan hol is van szükség ipari dagasztógépekre.

Ipari dagasztógépek felhasználási területei

Az ipari dagasztógépek gyakorlatilag minden olyan konyha életébe könnyebbséget hozhat, ahol kevert, vagy kelt tésztákkal dolgoznak. A dagasztógépek segítségével könnyedén képessé válhat bármely konyha komolyabb erőfeszítések nélkül, akár nagyobb mennyiségű tészta alapanyag elkészítésére is. Ennek köszönhetően komoly segítséget jelenthet:

  • pékségek
  • pizzériák
  • éttermek
  • cukrászdák számára is.

Természetesen attól függően, hogy melyik területen is használják fel a dagasztógépeket, érdemes átgondolni, hogy mi alapján is választjuk ki az ipari dagasztógépeket.

Ipari dagasztógép kiválasztása

A dagasztógépek több gyártó kínálatában elérhetőek, mint a :

  • Firmar
  • Pizzagroup
  • Prismafood

 

Miden gyártó esetében jellemző, hogy erős nagy teljesítményű motorral vannak ellátva, a meghajtásukról erős lánc gondoskodik. A legtöbb esetben a dagasztó szár mozgása mellett az üst is forog, ennek köszönhetően pedig még nagyobb hatékonyság érhető e. a dagasztás során.

Az állandó minőség és kényelmes használat érdekében az ipari dagasztógépek legtöbbje elérhető időzítővel és két sebességes kivitelben is. Ezen funkciók segítségével bármelyik munkatárs ugyanolyan kívánt minőségű tésztát képes elkészíteni a megfelelő anyaghányad mellet. Ennek eredményeként a kínálatban szereplő ételek mindegyike ugyanolyan minőségben készülhet el, ami a vendégek elégedettsége szempontjából kiemelten fontos.

A megfelelő kapacitású ipari dagasztógép kiválasztásakor azonban fontos figyelembe venni, hogy a gép üst liter kapacitása nagyjából 80%-os tészta kapacitás mellett használható.

Ipari dagasztógép használata a konyhákban

Kiemelten fontos, hogy a dagasztógép kapacitását hozzáértő szakemberek tapasztalatai szerint is a teljes folyamatra kell tervezni, vagyis nem az összesen szükséges tészta mennyiségre kell kiválasztani.

A teljes étel készítési folyamat tekintetében a keverés, gyúrás rövidebb időtartamú, így több keveréssel is biztosítható a folyamatos termelés érdekében. Amíg az első tésztát formázzuk, valamint pihentetjük a következő adag tésztát már közben készítheti is a dagasztógép. Ha nem tudjuk egyszerre kikészíteni, pihentetni, sütni a tésztát akkor a tészta minőségét tekintve sokkal előnyösebb, ha egyszerre az adott folyamathoz szükséges legkisebb mennyiségre állítjuk be a gyúrást.

Összegezve:

Az ipari dagasztógépek tehát számos konyhai területen segítségünkre lehetnek, de mindenekelőtt az a legfontosabb, hogy a megfelelő gépet válasszuk ki saját munkafolyamatainkhoz illeszkedve.