0 Ft
0 Ft
Blog

Egy sikeres nagykonyha összetevői

2020.02.21 11:00
Egy sikeres nagykonyha összetevői

 

 

Egy sikeres nagykonyha összetevőihez nem elegendő csupán egy területre koncentrálni. A legjobb konyhák mindennapjaiban a technikai felszereltség, az erőforrás menedzsment és a szervezettség egyaránt elengedhetetlen. Ezek együttállása már jó úton haladhatunk egy valóban jövedelmező és minőségi szolgáltatást nyújtó vendéglátóegység üzemeltetéséhez.

Tapasztalt szakemberek

Egyetlen konyha sem működhet jó szakemberek nélkül. A jól képzett szakácsokból nem véletlen, hogy nagy kereslet van. Gyakorlatilag már a képzésekről kikerülő végzett szakácsokat is rögtön felszippantják a munkáltatók. Emiatt a verseny is nagy a munkáltatók között, hogy folyamatosan fenntartható legyen a konyhák működése.

 

Megfelelő felszereltség

A minőségi konyhai eszközök megléte úgyszintén sokat hozzátehet a sikeres konyha működéséhez. A legkisebb részletektől kezdve a teljes konyha szervezésén át minden fontos. Ahogyan a zsúrkocsi kerekek árain, sem a megfelelő tisztítószereken, úgy a nagykonyhai gépeken sem éri meg spórolni. Ma már gyakorlatilag minden munkafolyamathoz kapható valamilyen profi konyhai berendezés. Ezek célja az adott munkafolyamat leegyszerűsítése, hogy ezzel a humánmunkaerő menedzselését megkönnyítsék és a konyhai folyamatokat rövidítsék.

Amennyiben szeretnénk valamely munkafolyamatot lerövidíteni, akkor érdemes a konyhai berendezés webáruház kínálatban szemezgetnünk. Az alábbi kategóriákban biztos találkozunk számunkra ígéretes megoldással:

   

  előkészítés

  tárolás

  tálalás

  higiénia

  hűtés

  mosogatás

  sütés-főzés

  Megfelelő vezetés

  A jó szakácsok és a minőségi munkakörnyezet mellett fontos még maga a menedzsment működése is. A rendelkezésre álló erőforrások és munkafolyamatok koordinációja alapvetően a séf feladata, aki a szakácsok munkavégzéséért és az elkészült ételek minőséért is felel.

  Amennyiben a vezetés nem megfelelő, akkor megvan rá az esély, hogy a legmodernebb munkakörnyezetben sem tud igazán sikeres lenni az adott konyha szolgáltatása.

   

  Optimalizált munkafolyamatok

  Amikor az előző három tényező összhangba kerül, akkor jó eséllyel a munkafolyamatok is megfelelően zajlanak a mindennapokban. Ehhez persze mindenképp idő szükséges, hogy kiderüljön hogy lehet még javítani a dolgokon, de egy valóban sikeres konyha valójában emiatt a folyamatos fejlődéstől és a minőségi szolgáltatás iránti elkötelezettség miatt válhat valódi tényezővé a vendéglátóiparban.

   

  Összegezve:

  A sikeres konyha titka tehát sok alkotóelemből álló receptből áll össze. Azonban még a kezdetben kevésbé sikeres vendéglátók is könnyedén kezdhetnek szárnyalásba, ha a fent említett tényezőkre nagyobb hangsúlyt fektetnek.

   

   

   

  Egyéb:

  Olvassa el többi cikkünket is: https://anvalor.hu/hireink