Ipari vákuumcsomagoló – fóliázók és vákuumtasakok

Csomagoló eszközeink nagy segítséget jelenthetnek azoknak, akik szeretnének a vendégeik kedvére tenni, és segíteni nekik az étel elvitelében, vagy szeretnék kiszállítani a menüket. Mi ebben is segíteni tudunk Önnek, kínálatunkban megtalál vákuum tasakokat, külső és kamrás vákuum fóliázó berendezést.

A biztonságos tárolás megőrzi a tápértékeket

A védőgázos csomagolás röviden úgy határozható meg, mint egy módszer, amivel az élelmiszerek minősége biztonságosan megőrizhető, eltarthatósága meghosszabbítható, a termelés és az értékesítés költsége pedig csökkenthető. Ezt az ipari vákuumozóval lehet tökéletesen elérni. A vákuum fóliázás, az ipari vákuumcsomagoló egy forradalmian új módja az élelmiszer hosszabb tárolásának. Olyan ez, mint egy nagyszerű élelmiszerkamra. Tudjuk, hogy az ételek nem maradhat frissek örökre, de a megfelelő eszközökkel, például a vákuumgép segítségével gondoskodhatunk fogyaszthatóságuknak meghosszabbításáról.

Az ipari vákuumcsomagoló korlátozza a baktériumok vagy gombák kifejlődését és elszaporodását, és megakadályozza az illékony komponensek, az ízek és aromák megváltozását. Az ipari vákuumozó segítségével egy olyan hosszú idejű tárolási eljárást alkalmazhatunk, amely hosszú időre konzerválja az élelmiszerek minőségét. Számos előnye van az ilyen tárolási módnak, amihez nagyon fontos eszköz a vákuumgép. A szaftos ételek nem száradnak ki, mert nincs levegő, hogy felszívja a nedvességet az ételből. A száraz, szilárd ételek, pedig, mint például a barna cukor, nem tapad össze, mint amikor magas páratartalmú levegővel érintkezik. Mivel jól bezárja a fóliába az élelmiszereket, a magas zsír- és olajtartalmú ételek sem lesznek avasak, mert nem érintkeznek a levegő oxigénjével, nem alakulhat ki az avas íz és szag. Ám, valójában, mi is ez a vákuum, amit az ipari vákuumcsomagló segítségével sikerül elérnünk? A vákuum – ahogy az idősebb nemzedék fizika órán tanulhatta – légüres tér, azaz nem tartalmaz levegőt. Nagyanyáink ezt ugyan így nem tudták pontosan megfogalmazni, de őseiktől megtanulták, hogy, ha a befőttes üveget sikerül légmentesen lezárni, nem romlik el benne az édes gyümölcs sem. A vákuum tehát megőrzi az élelmiszerek pillanatnyi minőségét, azaz, ha frissen kerülnek a csomagba, jóval hosszabban maradnak is ebben az állapotban. Ma már a vákuumgép használatával sikerül elérnünk, hogy az élelmiszereink sokáig frissek és minőségveszteség nélkül fogyaszthatók maradjanak.