Multifunkciós gépek
Ipari Habverő, Krémkeverő és Dagasztógép
Az általunk forgalmazott multifunkciós gépek mindegyike megbízható, strapabíró berendezés. Főként nagykonyhai igénybevételre tervezett készülékekről van szó, de alkalmasak fokozottabb háztartási munkákhoz is.
Az ipari habverő, mely krémkeverő és dagasztógép is egyben, minden olyan cukrászati vagy gasztronómiai vendéglátóipari egység egyik elengedhetetlen része, ahol krémek, tészták előkészítése zajlik.
A finom kelt tészták alapja a megfelelő dagasztás
A mi táplálkozási kultúránkban évszázadok óta fontos szerepe van a gabonának, az abból készült, sütött kenyérnek. Gondoljunk csak bele, még nem is olyan borzasztó régen, nagyanyáink, dédanyáink mennyit fáradoztak a kenyértészta dagasztásával!
A finom kelt tészták alapja a megfelelő dagasztás
A mi táplálkozási kultúránkban évszázadok óta fontos szerepe van a gabonának, az abból készült, sütött kenyérnek. Gondoljunk csak bele, még nem is olyan borzasztó régen, nagyanyáink, dédanyáink mennyit fáradoztak a kenyértészta dagasztásával!
A Dagasztó ismeretlen fogalom volt számukra, pedig sokan nem is gondolnánk, hogy a Dagasztógép, a dagasztás gépesítése csak a technika magas szintű fejlődését követően jöhetett létre, de ez nem igaz! A régi feljegyzésekben egy római pékség által használt, satuhoz hasonlatos, fából készült tésztakészítőre bukkanhatunk, amelyben ipari mennyiségű tésztát készíthettek. Ez volt az első olyan lépés, amelynek értékelhető szerepe volt a pékségek gépesítésében. Jóval később már otthoni használatra is készültek kisebb méretű, de a célnak tökéletesen megfelelő, jó minőségű dagasztógépek. A történelem során azonban számos változatával találkozhattak a sütőiparban dolgozók, így többek között előfordult a forgóvillás Dagasztógép, aztán vízszintes elrendezésű szárnyas, vagy spirál Dagasztó. Érdekes megfigyelni, hogy a nagyon régi, csupán rajzokon rekonstruált, pompeji tésztakeverő még afféle "satuhoz" hasonlítható, keverős Dagasztógép volt. A későbbiek azonban egyre korszerűbbek, és persze, funkcionálisabbak lettek, amelyeket az elektronika tovább forradalmasított.
Ma már számos, rendkívül jó minőségű dagasztógép kapható, amelyek jelentősen megkönnyítik a pékségek, cukrászatok munkáját. Az ipari habverő, krémkeverő és dagasztógép kisebb változatai is jó szolgálatot tesznek bármilyen jellegű vendéglátásban, étteremben, és olykor, ha szükség van rá, házilag is alkalmazhatók.