0 Ft
0 Ft

Naboo plusz szolgáltatások

Naboo - Nem csak ételt készít...

Egy jó séfnek igen sokrétű és összetett munkája van. Ő tervezi meg az étlapot, gondoskodik a szükséges nyersanyagok és eszközök beszerzéséről, összehangolja és ellenőrzi a fogások elkészítését, megszervezi a konyhai munkálatokat. A Naboo több olyan területen is segítségére lehet, ahol nem is gondolnánk!

 

Receptek eredete, története

Manapság, az éttermekben számos nép konyhája közül választhatunk. A különböző nemzetiségű konyháknak más és más a jellegzetessége, mely ételeiket sajátjukká teszi. A Naboo nyitott könyv: a világ minden tájáról való receptek közül válogathatunk közvetlenül a Felhőről. Ám itt nem csak a receptet találjuk meg, hanem annak eredetéről és kialakulásának történetéről is olvashatunk. Ezen túl a Naboo rendelkezésünkre bocsátja a receptekhez szükséges alapanyagok részletes listáját és a hozzájuk tartozó mennyiségeket is. A Felhő egészen a legapróbb részletekig bemutatja, hogyan kell elkészíteni az ételt lépésről lépésre. Ez természetesen csak útmutatás, hisz semmi nem állhat a kreatív séfek útjába!
 

Segítség a tálalásban

Egy szépen tálalt, gusztusos, illatos étel valósággal megszólítja az érzékeket. Fontos a színek harmóniája, a tányérmérethez mért adag, játszhatunk a különböző formákkal és magasságokkal, de a különböző textúrák egyensúlyával is a tányéron. A jó tálalás része a tányér alakjának és anyagának a megválasztása is. Az étel története, eredete és fejlődése valamint egyéb járulékos tudnivalók mind segítenek kitalálni az adott fogás legideálisabb tálalási módját, a vendég asztalán.
 

Melyik étel, miből, és mennyit?

 
Naboo segít abban is, hogy hogyan és miért kerüljön egy adott étel az étlapra illetve elárulja, milyen típusú étkeztetésben ajánlott leginkább: bankett, á la carte, esetleg önkiszolgáló. Így a séf eldöntheti, bővíti-e, és ha igen, akkor melyik fogással, az étlapját.
Nem kell többé időt szánni az adaghányadok kalkulálására vagy a részletes bevásárló lista összeállítására sem. A recepthez tartozó tartalmak igazi know how-ként állnak rendelkezésedre, ami gyorsítja az ételek elkészítését és – már tesztelt folyamatok segítségével – biztosítja az alapanyagok mennyiségének és minőségének pontosságát.
A „tutorial” folyamat sem szab határt a kreativitásnak. Bármikor használható a munkafázisok személyre szabásában, az alapanyagok fajtáinak és mennyiségének kialakításában; az egyetlen cél, hogy megspórolja a kollégák közti információ átadással töltött felesleges időt. A Felhő az egyes fázisok illusztrálásával, fotók és leírások segítségével ötletet ad az adott ételféleség számára leginkább alkalmas tálalási módhoz.

Virtuális közösség

 
Felhővel való folyamatos összeköttetés lehetővé teszi a saját kínálat folyamatos frissítését, és biztosítja a tartalmak megosztásának lehetőségét minden Naboo-használó között. A séfek átléphetik saját területük határait, és profi kollégáikkal kerülhetnek közvetlen kapcsolatban a világ minden tájáról, akik szintén új, saját ötletekkel rukkolnak elő. Így válhat minden vállalkozás színesebbé, színvonalasabbá, ezáltal nyereségesebbé.